Eko

Marie d’Alsace Biecher Organic Réserve

Art.nr 12244
Vitt vin
Frankrike, Alsace

Marie d’Alsace är gjort på ekologiskt odlade druvor av sorterna Pinot Blanc och Gewürztraminer, där Pinot Blanc ger vinet dess friska fruktsyra och Gewürztraminer dess kryddiga och blommiga inslag av… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,6 g/100ml
  • Druvor 80% Pinot Blanc, 20% Gewurztraminer
  • Årgång 2022
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike, Alsace

Utmärkelser

Om vinet

Marie d’Alsace är gjort på ekologiskt odlade druvor av sorterna Pinot Blanc och Gewürztraminer, där Pinot Blanc ger vinet dess friska fruktsyra och Gewürztraminer dess kryddiga och blommiga inslag av rosor, litchi, honung och peppar. Vinets aromatiska stil har lett till otaliga premieringar och det har varit en stående favorit hos svenska folket sedan 90-talet. Marie d’Alsace aromatiska inslag gör det till ett utmärkt val till asiatiska rätter med lite hetta och sushi. Det sägs även att viner gjorda på Gewürztraminer gifter sig väl med curry, så tveka inte att prova denna överraskande smakkombination!

Smakbeskrivning

Vinet har en ljusgul färg. Doften är druvig, aningen blommig med inslag av honung, citrus, melon och rosor. Vinet är torrt och har en druvig smak med inslag av honung, päron, persika, mandarin och galiamelon.

Producent

Jean Biecher är en anrik producent från regionen Alsace i nordöstra Frankrike med anor som sträcker sig tillbaka till 1762. Jean Biecher drivs idag av Olivier Biecher som har en stor passion för hållbarhet och ursprungstypicitet. Vid sidan av sina Alsaceviner erbjuder Biecher en bred variation av andra ursprungstypiska franska viner som ofta även är ekologiskt certifierade.

Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungAlsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man "franska viner på tyska druvor" och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvorna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån.
Läs mer och se alla viner från Alsace

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!