Montelciego Reserva

Art.nr 2716
Rött vin
Spanien, Rioja

Montelciego Reserva är gjort på utvalda Tempranillo-druvor, som väljs ut till att bli Reserva redan i vingården. För att druvorna ska klara den fyra år långa lagringen på ekfat och… Läs mer

119 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 100% Tempranillo
  • Årgång 2017
  • Producent Montelciego
  • Ursprung Spanien, Rioja

Om vinet

Montelciego Reserva är gjort på utvalda Tempranillo-druvor, som väljs ut till att bli Reserva redan i vingården. För att druvorna ska klara den fyra år långa lagringen på ekfat och flaska innan lansering, krävs mogna, koncentrerade druvor av hög kvalitet. För att ge krydda och karaktär används både amerikanska och franska ekfat. Faten av amerikansk vitek ger aromer som påminner om vanilj, medan den franska ger en kryddigare touch som kan gå mot kryddnejlika. Bodegan som ligger bakom detta vin grundades i staden Elciego i Rioja Alavesa redan 1926, och har sedan dess strävat efter att göra klassiska, tidlösa viner som skänker stor njutning till den som dricker dem.

Smakbeskrivning

Ett medelfylligt vin med viss utveckling. Vinet har en kryddig smak med toner av russin, körsbär, peppar, tobak och kakao samt en väl balanserad fatkaraktär.

Producent

Bodegas Montelciego är en familjeägd producent i Rioja som grundades 1926. Detta är en producent som verkligen tar hänsyn till den klassiska vinmakningen i Rioja, men som samtidigt använder sig av de senaste vinmakningsmetoderna.

Läs mer och se alla viner från Montelciego

UrsprungI Rioja har det odlats vin i flera tusen år. Många vinodlare flyttade söderut när mjöldaggen slog hårt mot vingårdarna i Bordeaux, och ännu fler kom när vinlusen invaderade Bordeaux 1870. År 1900 slog vinlusen till även i Rioja, vilket ledde till att många franska vinodlare flyttade hem. Rioja är uppdelat i tre olika huvuddistrikt: Rioja-Alavesa i norr, Rioja-Alta i väster och Rioja-Baja i öster.
Läs mer och se alla viner från Rioja

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!