Montelciego Reserva

Montelciego Reserva

109 kr (nr. 2716) Rött vin, medelfylligt Rioja, Spanien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

En mycket klassisk Rioja från familjeföretaget Bodegas Montelciego!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Tempranillo
Årgång 2015
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Producent Montelciego

Innehållet

Smakbeskrivning Ett medelfylligt vin med viss utveckling. Vinet har en kryddig smak med toner av russin, körsbär, peppar, tobak och kakao samt en väl balanserad fatkaraktär.
Passar till Servera vinet vid 18 grader till inte alltför kraftiga kötträtter eller till en ost.
Lagringspotential Vinet kan under bra förhållanden lagras i upp till 5 år men är färdigt att avnjutas nu.
Vinmakare Julián Murúa
Vinifikation Vinet har undergått en tjugo dagars jäsning och maceration i temperaturkontrollerade ståltankar där man dagligen gjort pump over för att få ut mesta möjliga färg och tanninstruktur till vinet. Vinet genomgick även malolaktisk jäsning innan det las över på ekfat för lagring. Man använde sig av både fransk och amerikansk ek och vinet fick mogna på faten under 24 månader innan man lagrade det ytterligare 24 månaders på flaska.

Om Montelciego

Bodegas Montelciego är en familjeägd producent i Rioja som grundades 1926. Detta är en producent som verkligen tar hänsyn till den klassiska vinmakningen i Rioja, men som samtidigt använder sig av de senaste vinmakningsmetoderna.

Om Rioja, Spanien

I Rioja har det odlats vin i flera tusen år. Många vinodlare flyttade söderut när mjöldaggen slog hårt mot vingårdarna i Bordeaux, och ännu fler kom när vinlusen invaderade Bordeaux 1870. År 1900 slog vinlusen till även i Rioja, vilket ledde till att många franska vinodlare flyttade hem. Rioja är uppdelat i tre olika huvuddistrikt: Rioja-Alavesa i norr, Rioja-Alta i väster och Rioja-Baja i öster.