Eko

Maison Blanche Sauvignon Blanc Chardonnay

Art.nr 78951
Vitt vin
Frankrike

Som hyllning till det franska kulinariska hantverket har detta vin tagits fram genom att kombinera två av de historiskt mest populära franska druvsorterna, sauvignon blanc och chardonnay. Vinet får en… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,5 g/100ml
  • Druvor Sauvignon Blanc, Chardonnay
  • Årgång 2022
  • Producent Jean Biecher
  • Ursprung Frankrike

Utmärkelser

Om vinet

Som hyllning till det franska kulinariska hantverket har detta vin tagits fram genom att kombinera två av de historiskt mest populära franska druvsorterna, sauvignon blanc och chardonnay. Vinet får en härligt varmfruktig karaktär av chardonnaydruvorna som friskas upp av sauvignon blancs örtighet och krusbärkaraktär. Vinet är ekologiskt och fylls även i en lättare glasflaska för att ha mindre klimatpåverkan. Ett vin att njuta av med gott samvete och drömma sig iväg till den franska landsbygden.

Smakbeskrivning

Maison Blanche har en frisk och fruktig karaktär med toner av gula äpplen, fläder, krusbär, citrus och tropisk frukt.

Producent

Jean Biecher är en anrik producent från regionen Alsace i nordöstra Frankrike med anor som sträcker sig tillbaka till 1762. Jean Biecher drivs idag av Olivier Biecher som har en stor passion för hållbarhet och ursprungstypicitet. Vid sidan av sina Alsaceviner erbjuder Biecher en bred variation av andra ursprungstypiska franska viner som ofta även är ekologiskt certifierade.

Läs mer och se alla viner från Jean Biecher

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!