Eko

P.Lex Prosecco Rosé Brut

Art.nr 51164
Prosecco
Italien

Nu har äntligen  P.lex Prosecco Rosé lanserats, uppföljaren till populära P.Lex Prosecco. Vinet är årgångsbetecknat och har genomgått sin andra jäsning under 60 dagar, med andra ord, ett kvalitetsvin med… Läs mer

119 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Sockerhalt 1,2 g/100ml
  • Druvor 85% Glera, 15% Pinot Noir
  • Årgång 2022
  • Producent Icon Wines
  • Ursprung Italien

Utmärkelser

Om vinet

Nu har äntligen  P.lex Prosecco Rosé lanserats, uppföljaren till populära P.Lex Prosecco. Vinet är årgångsbetecknat och har genomgått sin andra jäsning under 60 dagar, med andra ord, ett kvalitetsvin med krämiga bubblor och smak av söta sommarbär, päron och citrus.

”P.Lex Prosecco är både uppskattad och prisbelönad samt funnits med nu i 10 år, det är dags för en Rosé! Servera sval, gärna som en aptitretare eller till en lätt sallad med inslag av melon eller bär” – Petter Alexis

P.Lex Prosecco Rosé tillverkas i Veneto och Friuli-Venezia Giulia i nordöstra Italien, DOC-området heter just Prosecco och har länge varit ett välkänt område för Prosecco-tillverkning. I denna region har man sedan drygt 100 år tillbaka tillverkat Prosecco, Italiens mest kända bubbel. År 2020 skedde en ny lagstiftning som gjorde det möjligt för producenter att skriva ut Prosecco Rosé på flaskan, tidigare benämnt Rosato.

Vinet görs på 85% av druvan Glera och 15% av druvan Pinot Noir, Glera bidrar med en friskhet och toner av päron, citrus och färska örter medan Pinot Noir bidrar med smak av sommarbär, smultron och hallon. Vinet har efter varsam skörd genomgått sin andra jäsning under i 60 dagar på ståltank vilket har bidragit till ett fylligt mousserande vin med krämiga bubblor.

Servera P.Lex Rosé Prosecco välkylt till mängder av olika rätter. Varför inte som aperitif, till brunchen med eggs benedict och krispigt bacon eller till färska skaldjur med nybakat baguette? Vinet funkar även grymt att servera bara som det är. Du beställer enkelt via systembolaget.se, en flaska kostar 119 kr och skickas till ditt närmsta bolag inom ett par dagar.

Smakbeskrivning

Frisk och fruktig prosecco med inslag av päron, citrus och sommarbär såsom hallon, smultron och jordgubbar.

Producent

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Läs mer och se alla viner från Icon Wines

UrsprungItalien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.
Läs mer och se alla viner från Italien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!