Tillfälligt slut

P.lex Tawny Port Reserva

Art.nr 52225
Starkvin
Portugal, Douro

Ett klassiskt portvin utvald av de finaste kvaliteterna! P.Lex Tawny Port Reserva är ett portvin av högre kvalitet som har lagrats på ekfat i 10 år vilket har skapat ett… Läs mer

304 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 20%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång Ej angivet
  • Producent Barão de Vilar
  • Ursprung Portugal, Douro

Om vinet

Ett klassiskt portvin utvald av de finaste kvaliteterna!

P.Lex Tawny Port Reserva är ett portvin av högre kvalitet som har lagrats på ekfat i 10 år vilket har skapat ett portvin med mjuk, balanserad och elegant karaktär. Portvinet kommer i en elegant karafflaska med tillhörande trälåda till priset av 299 kr.

P.Lex Port Tawny Reserve är ett kvalitetsvin och en premium port. Genom sin längre lagringstid på ekfat har vinet fått en utmärkande och tydlig fatton. Smaken är mjuk och elegant nyanserad med kryddiga inslag och toner av russin, kanel, choklad och nötter. Ett klassiskt portvin som P.Lex Port Tawny Reserve serveras utmärkt tillsammans med många smaker som grönmögelost och pepparkakor, desserter med choklad och nötter eller till lagrade ostar.

”Kanske det trots allt ligger något i det gamla brittiska talesättet ’Every wine would be a Port, if it could” – Petter Alexis

Finns i begränsad upplaga, du hittar vinet i beställningssortimentet på systembolaget.se. Art.Nr 52225

Smakbeskrivning

P.Lex Tawny Port Reserva bjuder på en fruktig smak med inslag av torkad frukt, mörka bär, nougat och kryddor.

Producent

Barão de Vilar-Vinhos, med säte i Vila Nova de Gaia, grundades officiellt som enskild producent 1996 av bröderna Alvaro och Fernando Van Zeller. Men familjen har över 250-åriga anor inom framställning av både port- och andra kvalitetsviner. Vinmakningen står Alvaro för medan Fernando sköter marknadsföring och försäljning.

Läs mer och se alla viner från Barão de Vilar

UrsprungNär floden Duero flyter över gränsen från Spanien byter den namn till Douro. I Dourodalen framställs Portugals mest berömda starkvin – portvinet. Det produceras även många stilla viner av de blå druvsorterna Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz (Tempranillo) och av de gröna druvsorterna Rabigato, Gouveio och Viosinho.
Läs mer och se alla viner från Douro

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!