Vegan

Pazzione Riesling by Pernilla Wahlgren

Art.nr 55143
Vitt vin
Tyskland, Rhein

”Jag är så glad att få berätta att Pazzione Riesling äntligen är här! Sedan en tid tillbaka har Riesling varit mitt favoritvin, det har blivit mitt första val när jag… Läs mer

259 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 10,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,6 g/100ml
  • Druvor 100% Riesling
  • Årgång 2023
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Tyskland, Rhein

Utmärkelser

Om vinet

”Jag är så glad att få berätta att Pazzione Riesling äntligen är här! Sedan en tid tillbaka har Riesling varit mitt favoritvin, det har blivit mitt första val när jag ätit fisk, färska räkor eller asiatisk mat med lite hetta i, men det fungerar naturligtvis lika bra för sig som fördrink. Jag har verkligen saknat ett torrt vitt vin bland mina viner – hoppas att ni alla njuter lika mycket av denna fantastiska rieslingdruva som jag.”

Smakbeskrivning

En torr, frisk och fruktig Riesling med toner av solmogna gröna äpplen, persika, och med en touch av Pernillas favorit: ananas

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungRhein är en större region med bordsviner av företrädesvis riesling eller sylvaner och deras närbesläktade sorter.
Läs mer och se alla viner från Rhein

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!