Pietra d’ Elsa

Art.nr 75423
Rött vin
Italien, Toscana

Toscana är känt för sina välbalanserade, charmiga viner och dess druvtypiska karaktär. Pietra d’ Elsa är inget undantag. Vinet är gjort på 100% Sangiovese-druvor och har fruktiga inslag av mogna… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 1000 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 1,0 g/100ml
  • Druvor 100% sangiovese
  • Årgång Ej angivet
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Italien, Toscana

Utmärkelser

Om vinet

Toscana är känt för sina välbalanserade, charmiga viner och dess druvtypiska karaktär. Pietra d’ Elsa är inget undantag. Vinet är gjort på 100% Sangiovese-druvor och har fruktiga inslag av mogna körsbär, skogshallon, friska örter samt en väl avvägd fatkaraktär. Vinet kommer i en större, exklusiv flaska om 1 liter!

Namnet Pietra d’Elsa har inspirerats av den lilla orten Ponte a Elsa i området kring Pisa. Här varvas toscansk medelhavssol med friska brisar från berg och hav – vilket resulterar i ett idealt odlingsklimat för Sangiovese.

Smakbeskrivning

Vinet har en fruktig smak med inslag av mörka körsbär och plommon, skogshallon, färsk salvia och kryddiga toner av fat. Ett vin som går utmärkt att kombinera till italiensk plockmat såsom hårdost och charkuterier och även till de flesta pastarätter – i synnerhet med tomatsås.
Så här beskriver vinmakare Andrea Mannino vinet:
”A fruity, yet spicy wine that reveals the true character of the Sangiovese grape in it’s youth: red cherries, wild raspberries and plum along with fresh herbs such as sage and basil. The ageing in oak gives this wine notes of toasted wood, spice and dark chocolate.”

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungToscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.
Läs mer och se alla viner från Toscana

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!