Pietro di Campo Silenzio Piemonte Rosso

Art.nr 50223
Rött vin
Italien, Piemonte

Nu kommer äntligen Pietro di Campo Silenzio Piemonte – med smak av solmogna sommarbär, vanilj, choklad och örter. Ett perfekt vin att bjuda på till säsongens alla bjudningar, mingel och… Läs mer

199 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,5 g/100ml
  • Druvor 90% Barbera, 10% Dolcetto
  • Årgång 2021
  • Producent Pietro di Campo
  • Ursprung Italien, Piemonte

Om vinet

Nu kommer äntligen Pietro di Campo Silenzio Piemonte – med smak av solmogna sommarbär, vanilj, choklad och örter. Ett perfekt vin att bjuda på till säsongens alla bjudningar, mingel och grillmiddagar. Finns nu att beställa för 239 kr.

Pietro di Campo Silenzio Piemonte kommer från Piemonte som betyder ”vid bergets fot” och ligger mycket riktigt vid de italienska alpernas fötter i nordvästra Italien. Vinet är tillverkad på den omtyckta druvan barbera. Pietro di Campo Silenzio Piemonte bär ursprungsbeteckningen DOC (Denominazione di Origine Controllata) – det näst högsta steget i Italiens vinlagstiftning.

Smakbeskrivning

Vinet bjuder på en härlig smak av solmogna sommarbär, söta körsbär, vanilj, choklad och örter och lämnar en härligt lång och rund eftersmak.

Producent

Pietro di Campo är producenten bakom Pietro di Campo Barbera Silenzio och Barolo Scionguro. De producerar viner på ett urval druvor från regionen Piemonte, Italien. Viner som förmedlar karaktären av den storslagna naturen vid de italienska alpernas fötter – platsen som är hem åt Barbera, Nebbiolo och Barolo.

Vinerna från Pietro di Campo kommer från kalkrika jordar på utvalda odlingslägen i Nizza Monferrato, Agliano, Castiglione Falletto och ett antal andra vinbyar. Sommaren är lång och solig med en viss svalkande influens från bergen.

Läs mer och se alla viner från Pietro di Campo

UrsprungPiemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.
Läs mer och se alla viner från Piemonte

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!