Pink Hill Ice Rosé

Art.nr 2082
Rosévin
Portugal, Minho

Pink Hill Rosé känner du lätt igen på den karaktäristiska rosa flamingon på flaskans etikett. Druvorna Touriga Nacional och Espadeiro är odlade i Vinho Verde i norra Portugal. Ett område… Läs mer

85 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 9,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 2 g/100ml
  • Druvor 50% Touriga Nacional och 50% Espadeiro
  • Årgång 2023
  • Producent Forever Wine
  • Ursprung Portugal, Minho

Om vinet

Pink Hill Rosé känner du lätt igen på den karaktäristiska rosa flamingon på flaskans etikett. Druvorna Touriga Nacional och Espadeiro är odlade i Vinho Verde i norra Portugal. Ett område som också är känt för sina friska, fruktiga och lätt pärlande vita viner. De röda druvorna pressas och får tillbringa en lagom lång stund tillsammans med musten, så att vinet får en ljust rosa färg. I Pink Hill Rosé har man valt att behålla lite av den kolsyra som bildas naturligt under jäsningen. Det ger vinet en liten mängd naturliga bubblor som lyfter smaken. Prova det gärna tillsammans med is en varm sommardag, eller vid 6-8°C till kryddstark sallad, fisk eller kyckling.

Smakbeskrivning

Pink Hill är ett friskt, lätt pärlande vin med bärig smak och inslag av jordgubbar, geléhallon och röda vinbär.

UrsprungRegionen Minho är belägen i den nordligaste delen av Portugal. Regionens klimat är starkt påverkat av den bergiga naturen och av närheten till atlanten, vädret är svalare och nederbörden är rikligare än i övriga delar av Portugal. Vinerna från Minho speglar detta klimat, med en tydlig friskhet och med aromatiska toner.
Läs mer och se alla viner från Minho

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!