Ponte d' Elsa

Ponte d’ Elsa

89 kr (nr. 75423) Rött vin Toscana, Italien

Toscana är känt för sina välbalanserade, charmiga viner och dess druvtypiska karaktär, Ponte d’ Elsa är inget undantag. Vinet är gjort på 100% Sangiovese-druvor och har fruktiga inslag av mogna körsbär, skogshallon, friska örter samt en väl avvägd fatkaraktär. Vinet kommer i en större, exklusiv flaska om 1 liter!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% sangiovese
Alkoholhalt 13%
Storlek ml 1000 ml

Detaljer

Nyhet 1 april 2020
Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Sockerhalt 0,45 g/100ml
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet har fruktiga inslag av mogna körsbär, skogshallon, friska örter samt en väl avvägd fatkaraktär.
Passar till Ponte d’ Elsa passar utmärkt till dina favorit-charkuterier eller till en klassisk pasta bolognese.

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Toscana, Italien

Toscana är en av Italiens mest kända vinregioner med dess kullar och cypresser. Här har det odlats vin sen etruskerna koloniserade landet drygt 1000 år f Kr. Sangiovese är Toscanas mest odlade druva och det är den som utgör den största delen av de olika DOCG vinerna som produceras i regionen.