Eko

Sofia y Sebastiàn, Cava is Best Enjoyed with Friends Organic

Art.nr 51641
Cava
Spanien

Sofia y Sebastiàn Cava – en ekologisk Cava med hög kvalitet från soliga Spanien som bjuder på en frisk och fruktig smak! Finns att beställa online för 79 kr/flaskan –… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Sockerhalt 0,6 g/100ml
  • Druvor 33% Macabeo, 33% Parellada, 33% Xarello
  • Årgång Ej angivet
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien

Utmärkelser

Om vinet

Sofia y Sebastiàn Cava – en ekologisk Cava med hög kvalitet från soliga Spanien som bjuder på en frisk och fruktig smak! Finns att beställa online för 79 kr/flaskan – Art.Nr 51641!

Sofia y Sebastiàn Cava är gjord enligt den traditionella metoden och är blend på de klassiska Cava-druvorna Macabeo, Parellada och Xarello som odlats i Spaniens varma och soliga klimat. Druvan Macabeo bidrar med friskhet, Parellada ger Cavan dess elegans och mjukhet och Xarello med en fyllighet och kraft. Ett generöst mousserande vin med friska smaker av gröna äpplen, honungsmelon, citrus och örter där vi även bjuds på en lång eftersmak och svalkande syra.

Sofia y Sebastiàn är en Cava som passar för säsongens bjudningar, fester och mingel då det gör sig fint till en härlig tapas, en välfylld picknickkorg och till bufféer. En Cava du helt enkelt vill dela med nära och kära – Cava is Best Enjoyed with Friends!

Smakbeskrivning

Ett generöst mousserande vin med friska smaker av gröna äpplen, honungsmelon, citrus och örter där vi även bjuds på en lång eftersmak och svalkande syra.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!