Vegan
Eko
sofia y sebastian vitt vin box

Sofia y Sebastian, White Wine is Best Enjoyed with Friends Organic

Art.nr 51596
Vitt vin
Spanien

Sofia y Sebastiàn White Edition, ett ekologiskt och smakrikt vitt vin i en klimatsmart box! Sofia y Sebastiàn är ett vitt vin som passar för alla tillfällen och framför allt… Läs mer

209 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,4 g/100ml
  • Druvor Macabeo & Airen
  • Årgång 2023
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien

Utmärkelser

Om vinet

Sofia y Sebastiàn White Edition, ett ekologiskt och smakrikt vitt vin i en klimatsmart box! Sofia y Sebastiàn är ett vitt vin som passar för alla tillfällen och framför allt som sällskapsvin. Vinet är gjort på en smakrik och utvald druvblandning som domineras av druvan Macabeo. Druvorna odlas i en region med stor vinkännedom i södra Spanien där de har skördats i harmoni med naturen i linje med den ekologiska märkningen. Macabeo är en trendig druva som är uppskattad världen över, visste du att cava även görs på druvan Macabeo?

Smakbeskrivning

Vinet bjuder på en frisk, fräsch och fruktig smak där syran är välbalanserad och ger vinet en krispighet. I smaken känner vi toner av söt honungsmelon, solmogna päron, mandarin och färska örter.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

sofia y sebastian vitt vin box
Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!