Vegan
Eko

Sofia y Sebastiàn, Wine is Best Enjoyed with Friends Organic

Art.nr 78174
Rött vin
Spanien

Sofia y Sebastiàn är ett rött medelfylligt och generöst vin som är gjort på den spanska nationaldruvan Tempranillo. Vinet passar för djupa konversationer, livliga middagar och intima tapaskvällar. Vinet serveras… Läs mer

199 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor 100% Tempranillo
  • Årgång 2023
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien

Utmärkelser

Om vinet

Sofia y Sebastiàn är ett rött medelfylligt och generöst vin som är gjort på den spanska nationaldruvan Tempranillo. Vinet passar för djupa konversationer, livliga middagar och intima tapaskvällar. Vinet serveras bäst tillsammans med en tapasbricka med en god manchego ost, serranoskinka och salami eller till något så enkelt som en skål med chips. Sofia y Sebastiàn är helt enkelt ett vin du vill dela med nära och kära – Wine is Best Enjoyed with Friends!

Smakbeskrivning

Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, skogshallon, örter och mjölkchoklad.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!