The Big Zin Zinfandel

The Big Zin Zinfandel

229 kr (nr. 2360) Rött vin, medelfylligt Apulien, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

En riktigt stor Zinfandel!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Zinfandel
Årgång 2018
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Röda boxar
Zinfandel
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Big Zin Zinfandel är ett generöst fylligt vin med toner av blåbär, mörka körsbär, örter och vanilj.
Passar till Vinet går bra ihop med de flesta smakrika pasta och kötträtter men passar givetvis även utmärkt på egen hand. Servera vid mellan 16 till 18 grader.

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Apulien, Italien

Apulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Nero d’Avola och Negroamaro.