Vegan
Eko

Villarini design by Astrid Wilson

Art.nr 75285
Rött vin
Italien, Sicilien

Villarini är gjort på druvan Nero d’Avola som ger vinet en djup färg, smak, och fyllig kropp. Den intensiva fruktigheten gör att vinet upplevs som fylligt och mjukt, trots att… Läs mer

115 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor Nero d'Avola
  • Årgång 2022
  • Producent Icon Wines
  • Ursprung Italien, Sicilien

Om vinet

Villarini är gjort på druvan Nero d’Avola som ger vinet en djup färg, smak, och fyllig kropp. Den intensiva fruktigheten gör att vinet upplevs som fylligt och mjukt, trots att det har en relativt låg sockerhalt (4 gram per liter) och en tät tanninstruktur. Vinet lagras dessutom på ek, vilket ger ytterligare krydda och toner av mörk choklad. Lufta gärna Villarini Nero d’Avola i karaff innan det serveras, eller använd stora, generösa vinglas för att vinet ska få maximal chans att blomma ut.

Smakbeskrivning

Smaken är naturligt bärig av körsbär, björnbär och plommon och med ett örtigt inslag av salvia.

Producent

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Läs mer och se alla viner från Icon Wines

UrsprungSicilien har större vinodlingsareal än Tyskland. Runt vulkanen Etna odlas många populära viner gjorda på den blå druvan nerello mascalese som ger strama och kryddiga viner samt vita friska viner av bland annat carricante, catarratto och grecanico dorato.
Läs mer och se alla viner från Sicilien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!