Vinistella Appassimento La Passione Box

Vinistella Appassimento La Passione Box

239 kr (nr. 81603) Rött vin, fylligt Sicilien, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ekologisk Appassimento på box!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Nero d'Avola
Årgång 2019
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Ekologiskt vin
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet har en fyllig och exklusiv smak med toner av mörka bär, vanilj och choklad, något som förhöjs ytterligare av att vinet lagrats på ekfat.
Passar till Servera Vinistella Appassimento med smakrika kötträtter, krämig pasta, italienska charkuterier eller på egen hand.

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Sicilien, Italien

Sicilien har större vinodlingsareal än Tyskland. Runt vulkanen Etna odlas många populära viner gjorda på den blå druvan nerello mascalese som ger strama och kryddiga viner samt vita friska viner av bland annat carricante, catarratto och grecanico dorato.

Övrigt

Äntligen är den här – den första ekologiska appassimento på box! Vinistella Appassimento är ett fylligt rött vin med exklusiv karaktär från det soliga södra Italien.

Vinet är framställd på den berömda appassimentometoden, vilket innebär att druvorna har fått torka innan pressning. Tekniken är en av Italien mest berömda och ligger till grund för flera av landets mest uppskattande viner. Resultatet blir ett smakrikt rött vin fyllt av italiensk vinmakarpassion!