Vinistella Appassimento La Passione Box

Vinistella Appassimento La Passione Box

229 kr (nr. 81603) Rött vin, fylligt Sicilien, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ekologisk Appassimento på box!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Nero d'Avola
Årgång 2017
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 3000 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja.
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet har en fyllig och exklusiv smak med toner av mörka bär, vanilj och choklad, något som förhöjs ytterligare av att vinet lagrats på ekfat.
Passar till Servera Vinistella Appassimento med smakrika kötträtter, krämig pasta, italienska charkuterier eller på egen hand.

Om ViniMundi

ViniMundi är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är hängivna när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap borgar därför för välgjorda viner.

Om Sicilien, Italien

Sicilien har större vinodlingsareal än Tyskland. Runt vulkanen Etna odlas många populära viner gjorda på den blå druvan nerello mascalese som ger strama och kryddiga viner samt vita friska viner av bland annat carricante, catarratto och grecanico dorato.

Övrigt

Äntligen är den här – den första ekologiska appassimento på box! Vinistella Appassimento är ett fylligt rött vin med exklusiv karaktär från det soliga södra Italien.

Vinet är framställd på den berömda appassimentometoden, vilket innebär att druvorna har fått torka innan pressning. Tekniken är en av Italien mest berömda och ligger till grund för flera av landets mest uppskattande viner. Resultatet blir ett smakrikt rött vin fyllt av italiensk vinmakarpassion!