Eko

Vinistella La Passione Parziale Appassimento

Art.nr 81603
Rött vin
Italien, Sicilien, Terre Siciliane

Ekologiska Vinistella La Passione Organic kommer just från passionens land Italien, närmare bestämt från Sicilien. Druvan Nero d´avola är inhemsk just från Sicilien men kan numera återfinnas över hela vinvärlden.… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

Utmärkelser

Om vinet

Ekologiska Vinistella La Passione Organic kommer just från passionens land Italien, närmare bestämt från Sicilien. Druvan Nero d´avola är inhemsk just från Sicilien men kan numera återfinnas över hela vinvärlden. De ekologiska druvorna till detta vin soltorkas under tid för att sedan pressas och ge sin karaktär av torkade frukter, nötter och en mjuk liten sötma. Tekniken är en av Italien mest berömda och ligger till grund för flera av landets mest uppskattande viner. Kul att veta är också att Nero d´avola är den enda druva som har blått fruktkött.

Smakbeskrivning

Fyllig smak med toner av mörka bär, vanilj och choklad.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

Ursprung”Terre Siciliane” är en geografisk ursprungsbeteckning som omfattar vinodlingar över större delen av Sicilien. Här tillverkas röda och vita viner i en mängd olika stilar, så även rosé och mousserande vin. Mycket fokus ligger på de inhemska druvsorterna cataratto, grillo och inzolia för vita viner samt nero d’avola och nerello mascalese för röda viner. Men även de internationella sorterna som cabernet sauvignon och chardonnay har fått starkt fotfäste här.
Läs mer och se alla viner från Terre Siciliane

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!