Vinistella

Vinistella

79 kr (nr. 81603) Rött vin, fylligt Terre Siciliane, Sicilien, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ett fylligt och ekologiskt rött vin i appassimentostil med exklusiv smak!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Nero d'avola
Årgång 2017
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Veganvänligt Ja.
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Fyllig smak med toner av mörka bär, vanilj och choklad.
Passar till Vinet passar perfekt tillsammans med grillat kött, en krämig pasta, charkuterier eller på egen hand.

Om ViniMundi

ViniMundi är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är hängivna när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap borgar därför för välgjorda viner.

Om Terre Siciliane, Sicilien, Italien

”Terre Siciliane” är en geografisk ursprungsbeteckning som omfattar vinodlingar över större delen av Sicilien. Här tillverkas röda och vita viner i en mängd olika stilar, så även rosé och mousserande vin. Mycket fokus ligger på de inhemska druvsorterna cataratto, grillo och inzolia för vita viner samt nero d’avola och nerello mascalese för röda viner. Men även de internationella sorterna som cabernet sauvignon och chardonnay har fått starkt fotfäste här.

Övrigt

Ekologiska Vinistella La Passione är ett smakrikt rött vin med exklusiv karaktär. Vinet är en parziale appassimento, vilket innebär att de handplockade druvorna har fått torka innan pressning. Tekniken är en av Italien mest berömda och ligger till grund för flera av landets mest uppskattande viner. Resultatet blir ett fylligt och smakrikt rött vin fyllt av italiensk vinmakningspassion!