Eko

Vinistella Pinot Grigio

Art.nr 75922
Vitt vin
Italien, Sicilien

Vinistella Organic Pinot Grigio är ett smakrikt, friskt och generöst vitt vin. Druvorna är ekologiskt odlade på sydvästra Sicilien. Alldeles i närheten återfinns ruinerna av staden Gibellina, som totalförstördes 1968… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor Pinot Grigio
  • Årgång 2023
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Italien, Sicilien

Utmärkelser

Om vinet

Vinistella Organic Pinot Grigio är ett smakrikt, friskt och generöst vitt vin. Druvorna är ekologiskt odlade på sydvästra Sicilien. Alldeles i närheten återfinns ruinerna av staden Gibellina, som totalförstördes 1968 av en jordbävning. Man har låtit uppföra ett majestätiskt minnesmärke precis på den plats där staden låg. Kanske kan Vinistella Pinot Grigio också symbolisera en majestätisk elegans.

Smakbeskrivning

Vinistella Pinot Grigio är ett mycket smakrikt vitt vin med rund aromatisk karaktär. I glaset finns fruktiga och fräscha toner av päron och honungsmelon.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungSicilien har större vinodlingsareal än Tyskland. Runt vulkanen Etna odlas många populära viner gjorda på den blå druvan nerello mascalese som ger strama och kryddiga viner samt vita friska viner av bland annat carricante, catarratto och grecanico dorato.
Läs mer och se alla viner från Sicilien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!