Vinistella Pinot Grigio

Vinistella Pinot Grigio

79 kr (nr. 75922) Vitt vin, halvtorrt & smakrikt Sicilien, Italien

Fruktigt och smakrikt vitt vin med rund aromatisk karaktär. De fräscha tonerna av päron och honungsmelon passar utmärkt tillsammans med fisk och skaldjur.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Pinot Grigio
Årgång 2017
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Vinistella Pinot Grigio är ett mycket smakrikt vitt vin med rund aromatisk karaktär. I glaset finns fruktiga och fräscha toner av päron och honungsmelon.
Passar till Smaka tillsammans med några av havets läckerheter i en härlig pasta vongole eller varför inte till något så enkelt som en skål med räkor tillsammans med en aioli av ditt val.

Om ViniMundi

ViniMundi är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är hängivna när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap borgar därför för välgjorda viner.

Om Sicilien, Italien

Sicilien har större vinodlingsareal än Tyskland. Runt vulkanen Etna odlas många populära viner gjorda på den blå druvan nerello mascalese som ger strama och kryddiga viner samt vita friska viner av bland annat carricante, catarratto och grecanico dorato.