Vinistella Pinot Grigio

Vinistella Pinot Grigio

79 kr (nr. 75922) Vitt vin, halvtorrt & smakrikt Sicilien, Italien

Fruktigt och smakrikt vitt vin med rund aromatisk karaktär. De fräscha tonerna av päron och honungsmelon passar utmärkt tillsammans med fisk och skaldjur.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Pinot Grigio
Årgång 2018
Alkoholhalt 12%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Vinistella Pinot Grigio är ett mycket smakrikt vitt vin med rund aromatisk karaktär. I glaset finns fruktiga och fräscha toner av päron och honungsmelon.
Passar till Smaka tillsammans med några av havets läckerheter i en härlig pasta vongole eller varför inte till något så enkelt som en skål med räkor tillsammans med en aioli av ditt val.

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Sicilien, Italien

Sicilien har större vinodlingsareal än Tyskland. Runt vulkanen Etna odlas många populära viner gjorda på den blå druvan nerello mascalese som ger strama och kryddiga viner samt vita friska viner av bland annat carricante, catarratto och grecanico dorato.