Eko
produktbild weingut frey bib

Weingut Frey Organic Riesling Bergstein

Art.nr 6696
Vitt vinEkologiskt
Tyskland, Rheinhessen

Klassisk och ursprungstypisk Riesling från Tyska Rheinhessen i praktisk 2 liters box! Ett fräscht, fruktigt vin gjort på 100% Ekologiska Riesling druvor! Läs mer

209 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Box 2000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor 100% Riesling
  • Årgång 2019
  • Producent Weingut Frey
  • Ursprung Tyskland, Rheinhessen

Om vinet

Klassisk och ursprungstypisk Riesling från Tyska Rheinhessen i praktisk 2 liters box! Ett fräscht, fruktigt vin gjort på 100% Ekologiska Riesling druvor!

Smakbeskrivning Friskt, smakrikt vitt vin med tydlig karaktär av päron, gröna äpplen, citrus, honung och mineral.

ProducentWeingut Frey är en dynamisk vinproducent i Rheinhessen i södra Tyskland som drivs av två unga vinmakarbröder, Philipp och Christopher Frey. Sedan 2013 är alla deras 32 hektar egna odlingar ekologiskt certifierade. Båda bröderna har studerat vinodling och vinmakning på universitetet i Gesienheim som är ett av världens mest välkända. De kombinerar ekologiskt och modern teknik med familjens långa tradition av vinodling som sträcker sig så lång bak som 1700-talet. Vingårdarna  är spridda över 20 km med byn Ober-Flörsheim i söder och Biebelnhem i norr. Jordmånen domineras av kalksten och lerjordar vilket ger vinerna en härlig mineralitet. Druvorna skördas delvis för hand och vid vinmakningen är man sedan mycket varsam med en försiktig pressning och använder till största delen naturliga jäststammar. Slutresultatet är rena, fylliga viner med stor personlighet.
Läs mer och se alla viner från Weingut Frey

UrsprungRheinhessen är Tysklands geografiskt största vinregion med odlingar belägna i trakterna kring städerna Mainz, Worms, Alzey och Bingen. Även om brantare vingårdar finns utgörs landskapet mestadels av böljande, vidsträckta fält och kullar. Området är historiskt känt för världens största odlingar av druvsorten silvaner men kanske främst för Liebfraumilch, ett lättsamt halvtorrt vin som kommer från vingårdar kring kyrkan Liebfrauenkirche i Worms. Liebfraumilch producerades förr i enorma mängder och till låg kvalité vilket gjorde att både vinstilen och Rheinhessen fick dåligt rykte. Men idag råder en helt annan anda i regionen och flera högkvalitativa producenter kan åtnjuta stor internationell berömmelse.
Läs mer och se alla viner från Rheinhessen

produktbild weingut frey bib
The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.