Weinmann Grüner Veltliner Klassik

Art.nr 50533
Vitt vin
Österrike, Niederösterreich

Weinmann Grüner Veltliner är märkt med ordet klassik vilket står för ett fruktdrivet oekat vitt vin. I många av Österrikes viner eftersträvar man en renhet och Weinmann Grüner Veltliner är… Läs mer

247 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Box 3000 ml
  • Förslutning Tappkran
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor 100% Grüner Veltliner
  • Årgång 2023
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Österrike, Niederösterreich

Utmärkelser

Om vinet

Weinmann Grüner Veltliner är märkt med ordet klassik vilket står för ett fruktdrivet oekat vitt vin. I många av Österrikes viner eftersträvar man en renhet och Weinmann Grüner Veltliner är ett klassiskt exemplar av en ursprungstypisk Grüner Veltliner med sina tydliga och läskade smaker av persika, fräsch citrus, vitpeppar och päron.

Med sin rena och fräscha smak är Weinmann Grüner Veltliner ett utmärkt matvin som gör sig till de allra flesta maträtter. Allt från klassiska matchningar så som fisk och skaldjur till rätter på ljust kött så som Österrikes nationalrätt wienerschnitzel. Med sin friska och fruktiga smak passar det även för sig själv som sällskapsdryck.

Druvorna till Weinmann Grüner Veltliner kommer från ett antal familjeegendomar i de välkända vinområden som omger staden Wien i Österrike och produceras av odlare vars odlingsfilosofi utmärker sig av omtanke och tradition.

Smakbeskrivning

Frisk och fruktigt med läskade smaker av persika, fräsch citrus, vitpeppar och päron.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungNiederösterreich är Österrikes största vinområde för kvalitetsviner. Vita viner görs främst på druvan Grüner Veltliner som är den mest odlade i distriktet. Det finns tre tydliga klimatzoner med det svalare området och nordligt belägna Weinviertel, tempererade zonen längs Donau och den varma delen (Carnuntum) som är Pannonian, bland annat för de alltid rådande vindarna. Det finns åtta avgränsade vinområden: Carnuntum, Kamptal, Kremstal, Thermenregion, Traisental, Wachau, Wagram och Weinviertel.
Läs mer och se alla viner från Niederösterreich

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!