Nyhet

Weinmann Riesling

Art.nr 70016
Friskt & fruktigt
Tyskland

Nu presenterar vi äntligen en stor nyhet från hyllade Weinmann! Nu lanseras Weinmann Riesling  – En av världens trendigaste druvor från ett av vinvärldens trendigaste ursprung! En klassisk frisk och… Läs mer

98 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 10,5%
  • Förpackning Flaska 1000 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,8 g/100ml
  • Druvor 100% Riesling
  • Årgång 2023
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Tyskland

Om vinet

Nu presenterar vi äntligen en stor nyhet från hyllade Weinmann! Nu lanseras Weinmann Riesling  – En av världens trendigaste druvor från ett av vinvärldens trendigaste ursprung! En klassisk frisk och fruktig Riesling från Tyskland på 1 Liters butelj. Ett perfekt vin att bjuda på till vårens stora som små middagar och mingel. Finns just nu endast att beställa till det förmånliga priset av 98 kr!

Weinmann Riesling har sitt ursprung i den vackra Rhendalen i Tyskland. Här har man odlat Riesling druvan i över hundra år och vet därför precis när druvorna ska skördas för maximal fruktig smak och krispighet men inte för mycket sötma. Det gör Weinmann Riesling till ett matvänligt vin som passar både till fisk och skaldjur, asiatiska rätter med hetta eller till vårens sparris med en hollandaise.

” Fantastisk Riesling nyhet som visar att ett vin kan vara prisvärt utan att kompromissa på kvalitét. ” Får en att längta till sommarens skaldjursmiddagar samt ett perfekt sällskapsvin – PRISVÄRD” Vinboxen mars 2024”

Smakbeskrivning

Friska och fruktiga toner av gröna äpplen, honungsmelon, färska örter och lime.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

UrsprungTyskland är en stor vinproducent och vinerna produceras i huvudsakligen längs Rhen (och dess bifloder) i sydvästra delen av landet, på branta sluttningar mot syd och sydväst, skyddade mot väder och vind. Tyskland är, tillsammans med Canada, världens nordligaste vinland som producerar kvalitetsviner. Många tyska viner är; lätta, alkoholsvaga, fruktiga, blommiga, syrliga och halvtorra till halvsöta. Stora variationer finns, egentligen allt ifrån lätta och torra till mycket söta och kraftiga viner. Tyska viner är lämpade som sällskapsviner men fungerar även utmärkt till det asiatiska köket eller till skaldjur och fiskrätter.
Läs mer och se alla viner från Tyskland

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!