Zafrica Cape Reserve Red Blend

Art.nr 20038
Rött vin
South Africa, Western Cape

Zafrica Cape Reserve erbjuder ett generöst och storartat vin, både till smaken och den generösa 1 liters buteljen. Zafrica är ett ursprungstypiskt och kraftfullt sydafrikanskt vin med fyllig, smakrik och… Läs mer

90 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning PET-flaska 1000 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,6 g/100ml
  • Druvor 33% Cabernet Sauvignon, 33% Pinotage, 33% Shiraz
  • Årgång 2023
  • Producent Icon Wines
  • Ursprung South Africa, Western Cape

Om vinet

Zafrica Cape Reserve erbjuder ett generöst och storartat vin, både till smaken och den generösa 1 liters buteljen.

Zafrica är ett ursprungstypiskt och kraftfullt sydafrikanskt vin med fyllig, smakrik och djup karaktär.
Zafrica Cape Reserve görs på druvor odlade i området Western Cape, precis där Indiska Oceanen och Atlanten möts. Det unika klimat som uppstår är perfekt för vintillverkning, varma dagar och svala nätter. Vinerna är generöst fruktiga, med härlig syra och lagom lång eftersmak.

Zafrica är ett kraftfullt vin med smak av mörka plommon, solmogna bär, vanilj och med en efterföljande smak av mjuka tanniner. Vinet har även lagrats på stora ekfat vilket har bidragit till en balanserad ekfatskaraktär.

Med sin kraftiga smak och djupa karaktär är Zafrica ett matvänligt vin. Oavsett om du önskar en riktigt smakrik tacos med salsa, en mustig gryta med rotfrukter eller till vårens premiärgrillning så passar Zafrica fint. Funkar även till något så enkelt som till en skål med chips!

Smakbeskrivning

Smak av mörka plommon, solmogna bär, vanilj och med en efterföljande smak av mjuka tanniner. Vinet har även lagrats på stora ekfat vilket har bidragit till en balanserad ekfatskaraktär.

Producent

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Läs mer och se alla viner från Icon Wines

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!