Zafrica Cape Reserve

Zafrica Cape Reserve

139 kr (nr. 2784) Rött vin, medelfylligt Sydafrika Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ett smakrikt sydafrikanskt rött vin!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång 2018
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 2250 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Fairtrade
Veganvänligt Ja.
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Ett medelfylligt fruktigt rödvin med toner av mörka skogsbär, kryddor, sötlakrits och vanilj.
Passar till Zafrica Cape Reserve passar mycket bra till vilträtter och mustiga grytor likväl som till en klassisk pasta Bolognese.
Vinifikation Vinet har jäst på temperaturkontrollerade ståltankar och en del av vinet har sedan lagrats på stora ekfat.
Fairtrade-märkt produkt

Om ViniMundi

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Om Sydafrika

Under de senaste 20 åren har Sydafrikas vinmakare börjat resa och de internationella influenserna är många. Man har därmed börjat förändra landets vinodling, inte bara utifrån ett kvalitativt perspektiv, utan också gällande vinstilar och regioner. Experimentlustan är stor och under de senaste åren har man sakta börjat skönja en mognad i landet. Nu produceras här viner med stort självförtroende och den Sydafrikanska vinproduktionen ses som oerhört spännande.

Övrigt

Druvor till detta vin kommer från vingårdar där man tar stor hänsyn till att vingårdsarbetarna arbetar under bra förhållanden i enlighet WIETA- initiativet. WIETA är en icke vinstdrivande organisation som ständigt arbetar för att säkerställa en rättvis och trygg arbetsmiljö för vingårdsarbetare.

Läs gärna mer om vårt arbete med Pebbles Project i Sydafrika under fliken Hållbarhet.