Zafrica Cape Reserve

Zafrica Cape Reserve

149 kr (nr. 2784) Rött vin, medelfylligt Sydafrika Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ett smakrikt sydafrikanskt rött vin!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång 2016
Alkoholhalt 12,5%
Storlek ml 2250 ml

Detaljer

Antal/kolli 4
Förslutning Tappkran
Märkningar Fairtrade
Producent ViniMundi

Innehållet

Smakbeskrivning Ett medelfylligt fruktigt rödvin med toner av mörka skogsbär, kryddor, sötlakrits och vanilj.
Passar till Zafrica Cape Reserve passar mycket bra till vilträtter och mustiga grytor likväl som till en klassisk pasta Bolognese.
Vinifikation Vinet har jäst på temperaturkontrollerade ståltankar och en del av vinet har sedan lagrats på stora ekfat.
Fairtrade-märkt produkt

Om ViniMundi

ViniMundi är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är hängivna när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap borgar därför för välgjorda viner.

Om Sydafrika

Under de senaste 20 åren har Sydafrikas vinmakare börjat resa och de internationella influenserna är många. Man har därmed börjat förändra landets vinodling, inte bara utifrån ett kvalitativt perspektiv, utan också gällande vinstilar och regioner. Experimentlustan är stor och under de senaste åren har man sakta börjat skönja en mognad i landet. Nu produceras här viner med stort självförtroende och den Sydafrikanska vinproduktionen ses som oerhört spännande.

Övrigt

Druvor till detta vin kommer från vingårdar där man tar stor hänsyn till att vingårdsarbetarna arbetar under bra förhållanden i enlighet WIETA- initiativet. WIETA är en icke vinstdrivande organisation som ständigt arbetar för att säkerställa en rättvis och trygg arbetsmiljö för vingårdsarbetare.

Läs gärna mer om vårt arbete med Pebbles Project i Sydafrika under fliken Hållbarhet.