Pazzione

Vad är Pazzione?

Pazzione By Pernilla Wahlgren är en serie viner som är utvalda av Pernilla i tätt samarbete med The Wine Team. Vinerna är framtagna med stor hänsyn för Pernillas kärlek för färg, mönster och hennes favoritfrukt ananas. Färgsprakande förpackningar med ett lika glatt och fruktigt innehåll som funkar lika bra till vardags som till fest – det är Pazzione!

Pazzione Cava är en torr, frisk och fruktig ekologisk Cava Extra Brut från Pernillas älskade Spanien. Pernillas vita vin heter Pazzione Riesling och kommer från Rhendalen i Tyskland. Det är en krispig och fräsch Riesling med toner av solmogna gröna äpplen, persika, och med en touch av Pernillas favorit, ananas. Det röda vinet Pazzione Organic Red har en generös och fruktig smak med toner av solmogna körsbär, choklad och färska örter. Pazzione Rosé är ett torrt, ekologiskt rosévin med frisk smak av smultron, hallon och röda vinbär. Vinet har en ljust rosa färg, och tack vare det soliga klimatet i Spanien har vinet en härlig fruktig smak.

Utöver dessa produkter har vi tillsammans med Pernilla lanserat ett alkoholfritt alternativ, Pazzione Zéro som är ett läskande, fruktigt och fräscht mousserande vin med toner av persika, fläderblom och blodapelsin. Det mousserande vinet är framtaget ihop med den franska producenten Pierre Chavin med flera viner på den svenska marknaden och som även är kända för sina alkoholfria viner. Pazzione Zéro hittar du i utvalda ICA-butiker (fråga om det inte finns på hyllan!), på Gekås Ullared och på Mathem.

Var kommer Pazzione ifrån?

Druvorna för Pazzione Cava och Rose har sitt ursprung i Spanien. Pazzione Cava kommer från vingårdar utanför Barcelona i Katalonien i nordöstra Spanien, medan Pazzione Rosé kommer från södra Spaniens bergiga odlingar med medelhavsinfluens. Pazzione Riesling har sitt ursprung från området kring Rhen i Tyskland. Druvorna från det röda vinet kommer ifrån Apulien i sydöstra Italien. Pazzione Zéro har sitt ursprung från södra Frankrike.

Vilka druvor används till Pazzione?

Pazzione Cava är gjort på druvorna Macabeo, Parellada och Xarello. Pazzione Rosé är gjord på de lokala spanska druvorna Garnacha, Bobal och Tempranillo medan Pazzione Organic Red består av Montepulciano och Negroamaro.

Till vilken mat passar till Pazzione?

Med ett torrt och friskt vin som Pazzione Riesling är rätter med fisk och skaldjur ett utmärkt val. Pazzione Cava passar att serveras som aperitif till smårätter eller till ostbrickan. Pazzione Organic Red med sin generösa och fruktiga smak passar mycket väl till en grillad köttbit med färsk potatis. Till Pazzione Rosé som är ett fruktigt vin rekommenderas en fräsch sallad, blandad plockmat eller en paella.

Är vinerna från Pazzione ekologiska?

Pazzione Cava, Organic Red och Rosé är certifierade enligt ekologisk odling och produktion. Det innebär att varken konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel används – vinodlaren främjar i stället biologisk mångfald genom att tillåta många olika arter samexistera i vingården.

The Wine Teams alla transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker av miljöhänsyn med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Varför ska jag välja Pazzione?

Letar du efter ett torrt, friskt och fruktigt vin, så är Pazzione Riesling, Pazzione Cava eller Pazzione Rosé utmärkta val. Vinerna passar utmärkt till både plockmat, picknickar, grillmiddagar såväl som sällskapsdryck att avnjuta för sig själv. Söker du efter ett alkoholfritt bubbel finns Pazzione Zéro som ett utmärkt alternativ, ett mousserande vin med frisk och fruktig smak.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!