Gruber Röschitz

Redan vid 16 års ålder bestämde sig Ewald Gruber, vars familj odlat viner i Röschitz sedan 1814, att han skulle bli en av Österrikes främsta vinodlare. Efter många års erfarenhet bedriver han idag den framstående familjeverksamheten Gruber Röschitz tillsammans med sina syskon Maria och Christian och det arbete som utförts inom företaget är deras livsverk. Gruber Röschitz har uppmärksammats för ett flertal viner som fått åtskilliga utmärkelser och priser. Detta visar sig inte minst genom hyllningar från journalister och sommelierer världen över men även i ett allmänt växande intresse för högkvalitativa viner från Österrike. Att arbeta i harmoni med naturen ses som en självklarhet för syskonen. I Gruber Röschitz vingårdar som är belägna i västra Weinviertel-regionen odlas endast ekologiskt vin och de kallar verksamheten sitt egna ekologiska mikrokosmos. Målet är att fortsätta bedriva företaget på ett naturligt och hållbara sätt, likaså då som nu, och för kommande generationer. Ett av de främsta odlingsdistrikten i Österrike är just Weinviertel som ligger vid foten av Alperna som bjuder på optimala förhållanden för vinodling. Österrike är mest känt för sina vita viner och ungefär en tredjedel av landets vinproduktion avser just vitvinsproduktion av den populära druvan Grüner Veltliner.

Fritext