Anciano Gran Reserva Rioja

Art.nr 2776
Rött vin
Spanien, Rioja

Ett elegant och fylligt vin tillverkat hos Criadores de Rioja nära Logroño i rioja Alta. Till en Gran Reserva väljs de mest koncentrerade och smakrika druvorna ut så att vinet… Läs mer

139 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor Tempranillo, graciano och mazuelo
  • Årgång 2016
  • Producent Guy Anderson Wines
  • Ursprung Spanien, Rioja

Utmärkelser

Om vinet

Ett elegant och fylligt vin tillverkat hos Criadores de Rioja nära Logroño i rioja Alta. Till en Gran Reserva väljs de mest koncentrerade och smakrika druvorna ut så att vinet ska klara den långa lagringen med en stor smak och elegans i behåll. Druvorna har skördats för hand i slutet av september och vinet har lagrats i 5 år, varav 3 år på amerikanska ekfat följt av lagring på flaska i 2 år.

Resultatet är en kryddig, utvecklad, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, dill, korinter, choklad, pomerans och vanilj.  Går bra att dricka som det är eller kan serveras till rätter av lamm- eller nötkött. Passar utmärkt till grytor och stekar.

Smakbeskrivning

Ett kryddig, utvecklad, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, dill, korinter, choklad, pomerans och vanilj.

Producent

Guy Anderson Wines har specialiserat sig på att ta fram en lång rad europeiska toppviner som rönt stora framgångar över hela världen.

Läs mer och se alla viner från Guy Anderson Wines

UrsprungI Rioja har det odlats vin i flera tusen år. Många vinodlare flyttade söderut när mjöldaggen slog hårt mot vingårdarna i Bordeaux, och ännu fler kom när vinlusen invaderade Bordeaux 1870. År 1900 slog vinlusen till även i Rioja, vilket ledde till att många franska vinodlare flyttade hem. Rioja är uppdelat i tre olika huvuddistrikt: Rioja-Alavesa i norr, Rioja-Alta i väster och Rioja-Baja i öster.
Läs mer och se alla viner från Rioja

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!