Anciano Gran Reserva

Art.nr 71300
Rött vin
Spanien

Anciano Gran Reserva Tempranillo är ett vin för dig som gillar när vin fått lite ålder. Karaktären av färsk frukt varvas med torkad, vinet får en mjuk kryddighet och välintegrerade… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor Tempranillo
  • Årgång 2008
  • Producent Bodegas Navalon
  • Ursprung Spanien

Om vinet

Anciano Gran Reserva Tempranillo är ett vin för dig som gillar när vin fått lite ålder. Karaktären av färsk frukt varvas med torkad, vinet får en mjuk kryddighet och välintegrerade fattoner. För att inte tala om den mjuka munkänslan, som endast kan uppnås genom tid! Denna Gran Reserva är lagrad i inte mindre än 10 år, varav minst 18 månader på ekfat. Druvorna kommer från stockar med en ålder på omkring 30-år. Odlingsområdet Valdepeñas betyder ”stenig dal”, och är beläget precis söder om Spaniens högplatå La Mancha. Klimatet är varmt och soligt, men tack vare den kalkhaltiga jorden som håller vatten kan vinrankorna få precis lagom mycket fukt. Anciano har ett nära samarbete med Norrel Robertson MW, som innehar den prestigefyllda titeln Master of Wine. Han kommenterar Anciano Gran Reserva Tempranillo så här: ”Lagringen på ekfat ger detta vin en ljuvlig kryddighet med touch av vanilj. Det är en mjuk, avrundad Tempranillo med komplexa, kryddiga toner”.

*Årgång 2008 av Anciano Gran Reserva Tempranillo har belönats med 90 poäng i Gilbert & Gaillard International Challenge 2020

Smakbeskrivning Smaken är balanserad med toner av koncentrerad mörk frukt, mogna körsbär och rostade fat.

ProducentBodegas Navalon är omringad av de gamla vingårdarna DO Valdepeñas i hjärtat av Spanien. Familjen har i över flera generationer haft en stor passion för traditionell vintillverkning. Bodegas Navalon grundades ursprungligen i början på 20-talet av Don Juan Sànchez, en markägare som bestämde sig för att börja tillverka sina egna viner.
Läs mer och se alla viner från Bodegas Navalon

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!