Eko

Casa Marrone Appassimento Bianco

Art.nr 78554
Vitt vin
Italien, Apulien

En unik vit appassimento i sann traditionsenlig och italiensk anda. Ett ekologiskt vitt vin gjort på handskördade druvor som har fått torka utomhus under den italienska solen för att sedan… Läs mer

99 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 14,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 1,0 g/100ml
  • Druvor Malvasia, Fiano, Trebbiano
  • Årgång 2020
  • Producent Casa Marrone
  • Ursprung Italien, Apulien

Utmärkelser

Om vinet

En unik vit appassimento i sann traditionsenlig och italiensk anda. Ett ekologiskt vitt vin gjort på handskördade druvor som har fått torka utomhus under den italienska solen för att sedan varsamt pressas, vilket gett vinet än större smakrikedom och koncentration. Snöret och sigillet kallas på italienska för ”spago” och knyts för hand hos producenten. www.casamarronewines.com

Smakbeskrivning

Casa Marrone bjuder på en spännande smakupplevelse med sin smakrika karaktär med fruktiga inslag av solmogna Williams päron, persika, mandarin och kryddiga toner av färska örter. Vinet är välbalanserat tack vare sin druviga smak och naturliga friskhet.

Producent

Casa Marrone är ett nära samarbete mellan The Wine Team och familjeproducenten Casa Botter som har sina rötter i byn Fossalta di Poave, mitt emellan Venedig och Verona i den välkända vinregionen Veneto i Italien. De har även en nära och mångårig kontakt med odlare i Apulien – en varm region med lång historia av vinmakning. Casa Botter grundades redan 1928 och drivs numera av den tredje generationen i familjen. Egendomen med respekt för traditionerna men också med fokus på nya tekniker och, inte minst, ett ekologiskt hållbart arbete i vingårdarna. Det traditionella hantverket symboliseras av spago – det karaktäristiska snöret och sigillet som blivit Casa Marrones signum och som finns på varje flaska och sätts på plats för hand hos Casa Botter.

Läs mer och se alla viner från Casa Marrone

UrsprungApulien ligger på Italiens klack och har en vinhistoria som sträcker sig ända tillbaka till antiken då grekerna började odla vin. Det tillverkas mycket vin i området och produktionen är bland den största i världen. Apulien domineras av slättland och backar, det varma och torra klimatet ger utmärkta förutsättningar för druvorna och den nattliga brisen från havet ger dem välbehövlig svalka. Här odlas många uråldriga druvsorter som Primitivo, Negroamaro och Nero di Troia.
Läs mer och se alla viner från Apulien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!