Casa Marrone Appassimento Bianco

Casa Marrone Appassimento Bianco

99 kr (nr. 78554) Vitt vin Italien

I nära samarbete med familjen Botter utökas nu Casa Marrone-familjen med en vit appassimento i sann traditionsenlig och italiensk anda. Ett ekologiskt vitt vin skapat på torkade druvor, enligt den traditionella appassimentometoden, som fått torka i den italienska solen för att sedan varsamt pressas och skapa detta mycket smakkoncentrerade vita vin.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 50% Chardonnay, 30% Trebbiano, 10% Fiano, 10% Falanghina
Årgång 2018
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Nyhet 8 mars 2019
Antal/kolli 12
Förslutning Naturkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Casa Vinicola Botter

Innehållet

Smakbeskrivning Casa Marrone bjuder på en spännande smakupplevelse med sin smakrika karaktär med fruktiga inslag av solmogna Williams päron, persika, mandarin och kryddiga toner av färska örter. Vinet är välbalanserat tack vare sin druviga smak och naturliga friskhet.
Passar till Casa Marrone Appassimento Bianco passar utmärkt till en smakrik fiskrätt såsom ugnsbakad eller grillad lax och tack vare sin smakrika karaktär kan vinet även passa bra till ljusare kötträtter. Var därför inte rädd att dricka vinet tillsammans med fläskfilé i ugnen fylld med soltorkade tomater och fetaost.

Om Casa Vinicola Botter

Casa Vinicola Botter har sitt säte i Fossalta di Piave i närheten av Venedig och har producerat vin i flera generationer.

Om Italien

Italien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.