Nyhet

Château Pierre de Montignac

Art.nr 2593
Rött vin
Frankrike

Slottsvinet Château Pierre de Montignac är en klassisk Médoc Cru Bourgeois med årgång 2020 från anrika Bordeaux. Med  lagring på  3 år varav 12 månader på ekfat. Château Pierre de… Läs mer

159 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt <0,3 g/100ml
  • Druvor 50% merlot, 50% Cabernet Sauvignon,
  • Årgång 2020
  • Producent EARL de Montignac
  • Ursprung Frankrike

Om vinet

Slottsvinet Château Pierre de Montignac är en klassisk Médoc Cru Bourgeois med årgång 2020 från anrika Bordeaux. Med  lagring på  3 år varav 12 månader på ekfat.

Château Pierre de Montignac köptes av makarna Peter och Paulette Sallette på 1960-talet och användes ursprungligen mest som boskapsmark och spannmålsproduktion. 1988 tog deras son José och hans fru över egendomen och började då plantera vinrankor. Idag arbetar även en tredje generation Sallette på egendomen, och numera består den av 25 hektar druvor och 30 hektar spannmål.

Château Pierre de Montignac är gjort på druvorna merlot och Cabernet sauvignon. Med en nyanserad och fruktig doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av korinter, ceder, plommon, svarta vinbär, choklad, kaffe, örter och vanilj.

 

Smakbeskrivning

Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, korinter, ceder, kaffe och vanilj.

UrsprungFrankrike är utan tvivel världens främsta vinland, trots att de varken var först eller är störst. Här görs några av världens mest berömda viner och få länder kan skylta med samma bredd.
Läs mer och se alla viner från Frankrike

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!