Nyhet

Château Pierre de Montignac

Art.nr 2593
Rött vin
Frankrike, Bordeaux

Slottsvinet Château Pierre de Montignac är en klassisk Médoc Cru Bourgeois Supérieur med årgång 2020 från anrika Bordeaux. Med  lagring på 3 år varav 12 månader på ekfat. Château Pierre… Läs mer

164 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt <0,3 g/100ml
  • Druvor 50% merlot, 50% Cabernet Sauvignon,
  • Årgång 2020
  • Producent EARL de Montignac
  • Ursprung Frankrike, Bordeaux

Om vinet

Slottsvinet Château Pierre de Montignac är en klassisk Médoc Cru Bourgeois Supérieur med årgång 2020 från anrika Bordeaux. Med  lagring på 3 år varav 12 månader på ekfat.

Château Pierre de Montignac köptes av makarna Peter och Paulette Sallette på 1960-talet och användes ursprungligen mest som boskapsmark och spannmålsproduktion. 1988 tog deras son José och hans fru över egendomen och började då plantera vinrankor. Idag arbetar även en tredje generation Sallette, Romain, på egendomen och numera består den av 25 hektar druvor, 30 hektar spannmål och ett litet bed and breakfast.

Château Pierre de Montignac är gjort på druvorna Merlot och Cabernet sauvignon. Med en nyanserad och fruktig doft med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av korinter, ceder, plommon, svarta vinbär, choklad, kaffe, örter och vanilj.

 

Smakbeskrivning

Nyanserad, fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, kakao, korinter, ceder, kaffe och vanilj.

Producent

Tredje generationen på den 35 hektar stora fastigheten i Médoc utanför Bordeaux, Frankrike

Läs mer och se alla viner från EARL de Montignac

UrsprungBordeaux, beläget i västra Frankrike brukar jämte Bourgogne anses ge världens främsta röda kvalitetsviner och är ett av världens mest kända vindistrikt, kännetecknat av sina tusentals châteaun. Regionens vinhistoria sträcker sig ända tillbaka till 48 e.Kr. då romarna började anlägga vinodlingar längs floden Gironde som ger perfekta förutsättningar för vinodling. Vinerna tillverkas ofta på en blandning av druvor och är kända för att vara mycket lagringsdugliga. Bland de blå druvorna dominerar Cabernet Sauvignon och Merlot och bland de vita Sauvignon Blanc, Sémillon och Muscadelle.
Läs mer och se alla viner från Bordeaux

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!