Vegan
Eko

Corazón Verde

Art.nr 20074
Rött vin
Spanien

Corazón Verde är ett spanskt rödvin med ett grönt hjärta. Tillverkad av ekologiskt odlade druvor på den östra kanten av Castilla La Mancha, inte långt från kusten där klimatet är… Läs mer

101 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning PET-flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,4 g/100ml
  • Druvor bobal
  • Årgång 2022
  • Producent Guy Anderson Wines
  • Ursprung Spanien

Om vinet

Corazón Verde är ett spanskt rödvin med ett grönt hjärta. Tillverkad av ekologiskt odlade druvor på den östra kanten av Castilla La Mancha, inte långt från kusten där klimatet är medelhavsklimat med regn på hösten och våren, torra, varma somrar och kalla vintrar. De östliga ”solano”-vindarna kyler vingårdarna på natten, vilket möjliggör en långsam mognad och är idealiskt för odling av ekologiska druvor. Tolosa-familjens vingård är känd för utmärkta viner från Bobal-druvan. När de kommer från hållbart odlade vingårdar smakar de ännu bättre!

Smakbeskrivning

Fruktig smak med inslag av skogshallon, färska örter, blåbär, körsbär och lakrits.

Producent

Guy Anderson Wines har specialiserat sig på att ta fram en lång rad europeiska toppviner som rönt stora framgångar över hela världen.

Läs mer och se alla viner från Guy Anderson Wines

UrsprungSpanien är världens tredje största vinland efter Italien och Frankrike. Man har satsat stora investeringar i både nya och gamla vingårdar och Spaniens traditionellt låga skördeuttag beror på det extremt torra klimatet - kalla vintrar och mycket varma torra somrar.
Läs mer och se alla viner från Spanien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!