Vegan

El Mar Cava Rosé Brut

Art.nr 50082
Cava
Spanien, Katalonien

El Mar Cava Rosé Brut – en spännande, frisk och smakrik cava med smak av smultron, röd citrusfrukt och kex. Cavan är gjord enligt Metodo Traditional och är gjord på… Läs mer

89 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Sockerhalt 0,6 g/100ml
  • Druvor 33% Trepat, 33% Monastrell, 33% Garnacha
  • Årgång Ej angivet
  • Producent ViniMundi
  • Ursprung Spanien, Katalonien

Om vinet

El Mar Cava Rosé Brut – en spännande, frisk och smakrik cava med smak av smultron, röd citrusfrukt och kex. Cavan är gjord enligt Metodo Traditional och är gjord på druvorna Trepat, Monastrell och Garnacha som har odlats och skördats i Katalonien.

Smakbeskrivning

I glaset finner vi en torr och frisk cava med smaker av smultron, vildhallon, röd citrusfrukt och kex.

Producent

ViniMundi är en internationell vinproducent med vineri i Frankrike som gör viner genom långsiktiga och nära relationer med lokala vinodlare i bland annat Frankrike, Spanien, Italien och Österrike.

Den gemensamma nämnaren för ViniMundis viner är ett starkt fokus på såväl hög kvalitet som hög prisvärdhet, och det är Sophie Schaal som i rollen som huvudvinmakare har det yttersta ansvaret att se till att bibehålla den höga kvaliteten genom hela ViniMundis vinportfölj.

Ett starkt hållbarhetstänk är en annan nyckel i ViniMundis vinproduktion – oavsett om det handlar om geografiska lägen som Sicilien, Apulien, Niederösterreich, Western Cape eller Languedoc – och ofta arbetar man med renodlat ekologiska viner. Målet är att göra viner som både speglar de olika ursprungens säregna traditioner och att samtidigt använda sig av moderna vinmakningsmetoder, allt för att på bästa sätt borga för välgjorda viner.

Kvalitet + prisvärdhet + hållbarhet = ViniMundi!

Läs mer och se alla viner från ViniMundi

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!