Vegan

Ernst Gouws & Co Shiraz Pinotage

Art.nr 2212
Rött vin
Sydafrika, Stellenbosch

Fruktigt och kryddigt vin från familjeproducenten Ernst Gouws & Co i Sydafrika. Vinet är rättvisemärkt och levereras i en klimatsmart pappförpackning vilket ger ett mindre klimatavtryck än om det hade… Läs mer

71 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 14,5%
  • Förpackning Pappförpackning 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,4 g/100ml
  • Druvor 80 % Shiraz, 20 % Pinotage
  • Årgång 2021
  • Producent Ernst Gouws & Co
  • Ursprung Sydafrika, Stellenbosch

Utmärkelser

Om vinet

Fruktigt och kryddigt vin från familjeproducenten Ernst Gouws & Co i Sydafrika. Vinet är rättvisemärkt och levereras i en klimatsmart pappförpackning vilket ger ett mindre klimatavtryck än om det hade levererats i flaska.

Gjort på 80 % Shiraz, 20 % Pinotage som har skördats för hand från två olika vingårdar, en för Shiraz och en för Pinotage. Varje vingård är omkring 3 hektar stor och ligger kring Sydafrikas näst äldsta stad Stellenbosch som är känd som landets centrum för vinodling. Klimatet liknar det vid Medelhavet med varma, soliga somrar och korta, milda vintrar.

 

Smakbeskrivning

Mycket fruktig smak med inslag av mörka körsbär, rosmarin, björnbär, peppar och hallon.

Producent

Vinerna från familjeföretaget Ernst Gouws produceras av Koelenhof Winery. Vineriet grundades 1941 och ligger 14 km utanför Stellenbosch, Sydafrikas näst äldsta stad känd för sina vinodlingar.

Läs mer och se alla viner från Ernst Gouws & Co

UrsprungStellenbosch är en livlig universitetsstad med arkitektur i traditionell Cape Dutch-stil. Den kraftigt kuperade terrängen och närheten till havet gör området en stor mängd mikroklimat och här återfinns många av de mest berömda vinhusen. För dig som gillar vinturism är området en guldgruva; vackert landskap, fina hotell och restauranger och tätt mellan vingårdarna.
Läs mer och se alla viner från Stellenbosch

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!