Florbela Reserva

Art.nr 1137
Rött vin
Portugal, Dão

Florabela Reserva är ett fruktigt rött vin med ursprung från området Dão, beläget i norra Portugal, söder om floden Douro, som är en av Portugals mest etablerade vinregioner och producerar… Läs mer

125 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor Alfrocheiro, tinta roriz och touriga nacional.
  • Årgång 2022
  • Producent Quinta da Mariposa
  • Ursprung Portugal, Dão

Om vinet

Florabela Reserva är ett fruktigt rött vin med ursprung från området Dão, beläget i norra Portugal, söder om floden Douro, som är en av Portugals mest etablerade vinregioner och producerar några av landets finaste viner. Vinet har en nyanserad och kryddig smak med en lagring på 8 månader på använda franska ekfat. Passar bland annat utmärkt till en grillad köttbit, en krämig pasta med oxfilé men även till en smakrik risotto.

Smakbeskrivning

Nyanserad, kryddig smak med inslag av fat, plommon, mörka körsbär, kakao, jordgubbar, rökig mineral, tranbär och örter.

Producent

Efter att ha arbetat med några av de bästa vingårdarna i Dão-regionen, återvände oenologen Lúcia Freitas till sin familjegård i Terras de Senhorim för att etablera Quinta da Mariposa

Läs mer och se alla viner från Quinta da Mariposa

UrsprungOmrådet Dão, beläget i norra Portugal, söder om floder Douro, är en av Portugals mest etablerade vinregioner och producerar några av landets finaste viner. Mixen av kalla och blöta vintrar med varma somrar ger mycket karaktär till både druvorna och slutprodukten, en stil som har blivit mycket uppskattad runt om i världen.
Läs mer och se alla viner från Dão

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!