Utgått

Grandiosa Cabernet Sauvignon

Art.nr 70659
Rött vin
Chile

Grandiosa Cabernet Sauvignon är gjort på världens mest populära druva – 1 liter för 79 kr!  Ett stort vin, i en stor flaska och med STOR fruktig smak. Grande Grandiosa… Läs mer

79 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12,5%
  • Förpackning Flaska 1000 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,5 g/100ml
  • Druvor Cabernet Sauvignon
  • Årgång 2019
  • Producent Icon Wines
  • Ursprung Chile

Om vinet

Grandiosa Cabernet Sauvignon är gjort på världens mest populära druva – 1 liter för 79 kr!  Ett stort vin, i en stor flaska och med STOR fruktig smak. Grande Grandiosa kommer i en pampig 1-liters flaska och passar utmärkt till middagarna hemma i små sällskap.

Smakbeskrivning Grandiosa Cabernet Sauvignon har en djup och fruktig smak med inslag av solmogna skogshallon, lakrits och kryddiga örter. Vinet har även en ekfatskaraktär vilket ger en rundare smak till vinet och toner av mjuk vanilj.

ProducentIcon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden. Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.
Läs mer och se alla viner från Icon Wines

UrsprungPå bredden har landet en medelvidd på blott 18 mil, men här har de vattenrika floderna från Anderna i öster och dimmorna och vindarna från Stilla havet i väster skapat vad många kallat en vinodlares paradis – dessutom befriat från både mjöldagg och vinlus. Här finns utrymme för en mångfald av druvor och vinstilar. Produktionen är starkt exportinriktad och har rönt stora framgångar med sina fruktiga viner i modern stil - ofta marknadsförda utifrån druvsort. Den senaste succén är den nyupptäckta bordeauxdruvan carmenère, men även viner gjorda på druvblandningar har kommit i ropet.
Läs mer och se alla viner från Chile

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!