Nyhet
Vegan
Eko

Josep Masachs Cava

Art.nr 41564
Mousserande
Penedès

En ekologisk cava på druvan Xarel-lo med fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, gummi, krusbär, gröna äpplen, kex och lime. Från Josep Masachs i Penedès i Katalonien, 40… Läs mer

109 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 11,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Sockerhalt 0,3 g/100ml
  • Druvor Ej angivet
  • Årgång Ej angivet
  • Producent Josep Masachs
  • Ursprung Penedès

Om vinet

En ekologisk cava på druvan Xarel-lo med fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, gummi, krusbär, gröna äpplen, kex och lime.

Från Josep Masachs i Penedès i Katalonien, 40 kilometer från Barcelona, som har producerat viner sedan 1920.

Idag drivs vineriet av den fjärde generationen med Alex Ruiz Masachs i spetsen. Med sin omfattande erfarenhet av vinframställning och med kunskap om internationell försäljning har han en förmåga att ta fram Cava med en trevlig profil som går att njuta av i olika situationer men samtidigt är viner med komplexitet.

Smakbeskrivning

Fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, gummi, krusbär, gröna äpplen, kex och lime. 

UrsprungPenedès ligger i Katalonien i norra Spanien, sydväst om Barcelona och har länge varit känt för att vara en av de mest innovativa vinregionerna i landet. I området framställer man en mängd vinstilar, alltifrån kraftiga röda viner, roséviner och stilla vita viner till Cava. Penedès har överlag medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Området har dock mycket varierad terräng med många mikroklimatzoner som är gynnsamma för de olika druvsorterna och vinstilarna man framställer.
Läs mer och se alla viner från Penedès

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!