
Josep Masachs Cava
En ekologisk cava på druvan Xarel-lo med fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, gummi, krusbär, gröna äpplen, kex och lime. Från Josep Masachs i Penedès i Katalonien, 40… Läs mer
- 100% Xarel-lo
- Vineri sedan 1920
- Frisk och fruktig smak
- Perfekt till salta snacks
Passar till
Fakta
- Alkoholhalt 11,5%
- Förpackning Flaska 750 ml
- Förslutning Champagnekork
- Sockerhalt 0,3 g/100ml
- Druvor Ej angivet
- Årgång Ej angivet
- Producent Josep Masachs
- Ursprung Penedès
Om vinet
En ekologisk cava på druvan Xarel-lo med fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, gummi, krusbär, gröna äpplen, kex och lime.
Från Josep Masachs i Penedès i Katalonien, 40 kilometer från Barcelona, som har producerat viner sedan 1920.
Idag drivs vineriet av den fjärde generationen med Alex Ruiz Masachs i spetsen. Med sin omfattande erfarenhet av vinframställning och med kunskap om internationell försäljning har han en förmåga att ta fram Cava med en trevlig profil som går att njuta av i olika situationer men samtidigt är viner med komplexitet.
Smakbeskrivning
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron, gummi, krusbär, gröna äpplen, kex och lime.
Producent
Josep Masachs är Kataloniens största familjeägda cava-producent, känd för sin kvalitet och innovation. Familjeföretaget drivs idag i fjärde generationen med Alex Ruiz Masachs som chefsvinmakare. Josep Masachs grundades 1920 i Vilafranca del Penedès, Katalonien. Egendomen omfattar 22 hektar ekologiska vinodlingar och man har även långtidskontrakterade samarbeten med lokala vinbönder. Företaget värnar om tradition men är öppna för nya idéer, särskilt genom den nya generationen. Man kombinerar gärna tradition med innovation för att skapa exceptionella mousserande viner.
Vilafranca del Penedès är beläget nära Barcelona, i hjärtat av DO Cava-regionen. Deras cava tillverkas enligt traditionell metod med lång lagring, vilket ger en komplex smak och mjuka bubblor.
Läs mer och se alla viner från Josep MasachsUrsprungPenedès ligger i Katalonien i norra Spanien, sydväst om Barcelona och har länge varit känt för att vara en av de mest innovativa vinregionerna i landet. I området framställer man en mängd vinstilar, alltifrån kraftiga röda viner, roséviner och stilla vita viner till Cava. Penedès har överlag medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Området har dock mycket varierad terräng med många mikroklimatzoner som är gynnsamma för de olika druvsorterna och vinstilarna man framställer.
Läs mer och se alla viner från Penedès
Klimatkompenserade transporter
Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.
