Utgått
Vegan

Oppelmayer The Rotrock Fox Zweigelt

Art.nr 3158
Rött vin
Österrike, Niederösterreich

Från familjen Oppelmayer kommer The Rotrock Fox Zweigelt. Ett fruktigt och kryddigt rött vin med fatkaraktär. Familjen har drivit Weingut Oppelmayer sedan 1638 och det är en av de äldsta… Läs mer

61 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

Om vinet

Från familjen Oppelmayer kommer The Rotrock Fox Zweigelt. Ett fruktigt och kryddigt rött vin med fatkaraktär. Familjen har drivit Weingut Oppelmayer sedan 1638 och det är en av de äldsta vingårdarna i Carnuntum, strax sydost om Wien, i den östra delen av Österrike. Idag drivs gården av Franz Oppelmayer som varit egendomens vinmakare sedan han var 17 år gammal. Räven som pryder etiketterna har dessutom Franz målat. Han och hans fru Barbara tog över driften 1990 och planerar för att deras son snart kommer bli den tolfte generationen att sköta gården.

Smakbeskrivning

Fruktig, något kryddig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, örter, skogshallon, vitpeppar, lakrits, kanel och mörka körsbär.

Producent

Weingut Oppelmayer har varit familjeägt sedan 1638 och är en av de äldsta vingårdarna i Carnuntum. Franz Oppelmayer, som vuxit upp på gården och varit vinmakare sedan 17 års ålder, är den elfte generationen att ta över vingården och driver den sedan 1990 tillsammans med sin fru Barbara.

Läs mer och se alla viner från Oppelmayer

UrsprungNiederösterreich är Österrikes största vinområde för kvalitetsviner. Vita viner görs främst på druvan Grüner Veltliner som är den mest odlade i distriktet. Det finns tre tydliga klimatzoner med det svalare området och nordligt belägna Weinviertel, tempererade zonen längs Donau och den varma delen (Carnuntum) som är Pannonian, bland annat för de alltid rådande vindarna. Det finns åtta avgränsade vinområden: Carnuntum, Kamptal, Kremstal, Thermenregion, Traisental, Wachau, Wagram och Weinviertel.
Läs mer och se alla viner från Niederösterreich

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!