Tillfälligt slut

P.Lex Langhe Bianco

Art.nr 71789
Torrt & smakrikt
Italien, Piemonte

Nu fortsätter succén med P.Lex viner från Piemonte! Kollektionen breddas med ett vitt vin i limiterad upplaga signerad Petter Alexis. P.LEX LANGHE BIANCO är en spännande nyhet från hjärtat av… Läs mer

115 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 12%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,2 g/100ml
  • Druvor 95% Chardonnay 5% Arneis
  • Årgång 2019
  • Producent P.LEX
  • Ursprung Italien, Piemonte

Om vinet

Nu fortsätter succén med P.Lex viner från Piemonte! Kollektionen breddas med ett vitt vin i limiterad upplaga signerad Petter Alexis. P.LEX LANGHE BIANCO är en spännande nyhet från hjärtat av nordvästra Italien.

Det är ingen nyhet att jag älskar Piemonte och dess viner. Även om jag kan en del så upptäcker jag nya druvor och stilar hela tiden. Under de senaste åren har jag tillbringat allt mer tid på Koster där jag både har målat, fiskat och lärt mig massor av nya recept på de lokala råvarorna. Det gjorde att jag fick upp ögonen för Piemontes vita viner. Därför känns det grymt kul att kunna ta fram P.Lex Langhe Bianco från fantastiska Piemonte, som passar utmärkt till skaldjuren från Koster.

Piemonte är kanske mest känt för sina hasselnötter, vackra landskap och smakrika röda viner så som Barolo och Barbera. Men faktum är att hela 35% av de druvor som odlas i regionen är gröna druvor. P.Lex Langhe Bianco är framtaget i ett nära samarbete med den lokala producenten Vignaioli Piemontesi och är ett vitt vin gjort på Chardonnay som rundats av med den lokala druvan Arneis. Delar av vinet har fått jäsa och lagras på franska ekfat i två månader enligt Sur Lie-metoden vilket ger ett friskt och krispigt vin med en generös smak med inslag av stenfrukt, med hög syra och en lätt mineralitet. Detta gör vinet utmärkt till fisk och skaldjur, så som Petters Pasta Vongole – hans paradrätt på Koster med venusmusslor, olivolja och parmesan.

P.Lex Langhe Bianco lanseras i en begränsad upplaga om 2400 flaskor som alla är numrerade. Precis som Petters tidigare viner från Piemonte så är motivet på etiketten målat av Petter själv.

Smakbeskrivning Ett friskt och krispigt vin med en generös smak med inslag av stenfrukt, med hög syra och en lätt mineralitet.

ProducentP.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.
Läs mer och se alla viner från P.LEX

UrsprungPiemonte är en region i nordvästra Italien och en av landets största vinregioner. Mer än hälften av dess 70 000 hektar vingårdar har beteckningen DOC. Några kända viner är Barbera, Barolo, Barbaresco och Dolcetto.
Läs mer och se alla viner från Piemonte

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!