P.Lex Langhe Nebbiolo

P.Lex Langhe Nebbiolo

139 kr (nr. 74890) Rött vin Langhe, Piemonte, Italien

Äntligen är den här –  P.Lex Langhe Nebbiolo 2016! En riktigt grym årgång för området och ett vin som med fördel kan fortsätta lagras på flaska ytterligare ett par år om så önskas. P.Lex Langhe Nebbiolo är framtagen av den kvalitetsfokuserade producenten Terre del Barolo i Piemonte och är signerad Nebbioloexperten Petter Alexis Askergren. Den senaste P.Lex Langhe Nebbiolo gjorde succé och sålde slut i rekordfart – Nu kan även denna exklusiva Nebbiolo enkelt beställas på Systembolaget.se för 139 kr!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Årgång 2016
Alkoholhalt 14,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 6
Förslutning Naturkork
Producent P.LEX, Terre Del Barolo

Innehållet

Smakbeskrivning Vinet är välbalanserat med härliga smaker av körsbär, nypon, tydligt integrerad ekfatskaraktär och kryddiga inslag. Petter själv beskriver vinet som i perfekt balans, där Nebbiolodruvornas individuella personlighet faller i perfekt samklang och harmoni med varandra.
Passar till Petter själv äter gärna en risotto, antingen vegetarisk eller med lamm och massa goda örter i, till detta vin. P.Lex Langhe Nebbiolo passar också perfekt till en god salami och smakrik parmensanost.
Lagringspotential Går utmärkt att lagra ytterligare ett par år.

Om P.LEX

P.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.

Om Terre Del Barolo

Terre Del Barolo är belägen i hjärtat av det anrika området Barolo i Piemonte och är en kvalitetsfokuserad producent som odlat viner under namnet Terre Del Barolo sedan 1958.

Terre Del Barolo är ett kooperativ som består av 300 medlemmar som tillsammans har 600 hektar vingårdar. Sedan starten har man haft ett stort fokus på kvalitet i såväl odling som produktion. Kooperativet har vingårdar i några av de bästa lägena i regionen vilket bidrar till den höga kvaliteten på vinerna. Varje enskild vingård i området har sitt unika odlingsläge vilket resulterar i en spännande variation av druvkvalité och de vin som sedan produceras.

I Juni 2014 blev området Langhe i Piemonte en del av UNESCO’s världsarv vilket är en stor ära för de producenter som odlar vin i området, där med Terre del Barolo inkluderat.

Om Langhe, Piemonte, Italien

Langhe (sedan 2014 på UNESCO World Heritage List) är ett vackert, bergigt område som breder ut sig i de södra delarna av Piemonte på norra och södra delarna av floden Tanaro. Det är berömt för sin ost och tryffel – och de klassiska vinerna Barolo och Barbaresco! Viner med ursprungsbeteckningen Langhe är gjorda på druvor som kommer från ett flertal av traktens odlingszoner. Vanligast är de röda Langhe-vinerna men även vitt och rosé produceras också.