P.LEX Prosecco Brut

P.LEX Prosecco Brut

109 kr (nr. 77889) Mousserande vin DOC Prosecco, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Petter firar 15 år som artist och lanserar med anledning av detta ett mousserande vin från Italien, P.LEX Prossecco Brut. Drycken bär Petters rapnamn P.Lex, kort för Petter Alexis.

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort 100% Glera
Alkoholhalt 11%
Storlek ml 750 ml
Finns även som 1500 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Champagnekork
Producent Icon Wines, P.LEX

Innehållet

Smakbeskrivning Ett torrt mousserande vin med en frisk smak och viss brödighet. Vinet har inslag av äpple, kex, citrus och mandarin.
Passar till Servera välkylt som apertif eller till lättare rätter.

Om Icon Wines

Icon Wines är ett samarbete mellan The Wine Team och ett antal utvalda lokala vinproducenter i olika länder och regioner med målsättningen att leverera prisvärda viner av bästa kvalitet till den svenska marknaden.
Våra lokala samarbetspartners är producenter som är kompromisslösa när det kommer till kvalitet. Tillsammans strävar vi alltid efter att göra viner som speglar både tradition och modern vinmakning. Vår samlade erfarenhet och kunskap tillsammans med producenterna borgar för välgjorda viner.

Om P.LEX

P.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.

Om DOC Prosecco, Italien

Den 1 augusti 2009 blev Prosecco en egen DOC vilket innebar att kontrollerna skärptes. Områdena Veneto och Friuli Venezia Giulia är tvingade att svara för den geografiska härkomsten av vinet. Här återfinns också landets mest aktade DOC för vita viner. Anledningen till att det produceras vita viner av hög kvalitet i dessa områden är det tempererade klimatet och för Friuli Venezia Giulia också de magra jordarna som gör att druvorna får kämpa extra hårt för sin mognad.