Vegan

P.LEX Pure

Art.nr 1971
Alkoholfritt
Italien

P.lex Pure är det alkoholfria alternativet undertecknat artisten och sommeliern Petter Alexis. P.Lex Pure är friskt och fruktigt med smak av päron, citrus och persika och är det utmärkta valet… Läs mer

65 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 0,0%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Champagnekork
  • Sockerhalt 6 g/100ml
  • Druvor 100% Glera
  • Årgång NV
  • Producent P.LEX
  • Ursprung Italien

Om vinet

P.lex Pure är det alkoholfria alternativet undertecknat artisten och sommeliern Petter Alexis. P.Lex Pure är friskt och fruktigt med smak av päron, citrus och persika och är det utmärkta valet som aperitif eller till fruktiga desserter.

P.Lex Pure finns att beställa på Unbooze, Mathem eller av ICA-handlare på Stockfiller – Fråga i din butik!

Smakbeskrivning

Frisk och fruktig smak med balanserad sötma och inslag av persika, päron samt citrus.

Producent

P.Lex är en serie viner med doft och smak av Italien och Portugal som är noga framtaget av artisten och sommelieren Petter Alexis Askergren. P.Lex lanserades 2013 med P.Lex Prosecco, en av Systembolagets mest sålda Prosecco som dessutom har blivit utnämnd till en av världens bästa Prosecco år 2021 av dryckesmagasinet The Drinks Business. Succén var ett faktum och flera viner har sedan dess lanserats av Petter i samarbete med The Wine Team.

Läs mer och se alla viner från P.LEX

UrsprungItalien är ett av världens största vinproducerande länder och kan uppvisa ett mycket brett utbud av olika vinstilar tack vare gynnsamma odlingsförhållanden, oräkneligt antal druvsorter och vinstilar.
Läs mer och se alla viner från Italien

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!