P.LEX Reserva

Art.nr 73308
Rött vinVegan
Portugal, Alentejano

P.Lex Reserva ett av P.lex familjens äldsta viner som kan kännas igen på sin karaktäristika flaska med pappersomslag som byter färg med jämna mellanrum. Detta rödvin kommer från Alentejano i… Läs mer

109 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt Ej angivet
  • Druvor Trincadeira, Aragonêz, Alicante Bouschet
  • Årgång 2018
  • Producent P.LEX
  • Ursprung Portugal, Alentejano

Om vinet

P.Lex Reserva ett av P.lex familjens äldsta viner som kan kännas igen på sin karaktäristika flaska med pappersomslag som byter färg med jämna mellanrum. Detta rödvin kommer från Alentejano i Portugals inland där somrarna är mycket varma och vintrarna milda, vilket ger fruktiga viner med mycket smak. P.Lex Reserva är ett generöst med inslag av körsbär, björnbär, peppar, örter och choklad samt en välbalanserad fatkaraktär. Vinet är lagrat 6 månader på franska ekfat. Passar utmärkt till smakrika kötträtter, så som en hamburgare. Ett riktigt håll-käften-vin helt enkelt!

Smakbeskrivning Ett generöst och smakrikt vin med inslag av körsbär, björnbär, peppar, örter och choklad samt en välbalanserad fatkaraktär. Vinet är lagrat 6 månader på franska ekfat.

ProducentP.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.
Läs mer och se alla viner från P.LEX

UrsprungOmrådet Alentejano är beläget i Portugals inland, alldeles på gränsen till Spanien. Klimatet kännetecknas av mycket varma somrar där dagstemperaturen vanligtvis stiger över 40 grader. Vintrarna är milda och regniga. Vinerna som produceras i Alentejano är fruktiga och kraftiga.
Läs mer och se alla viner från Alentejano

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!