Vegan

P.LEX Reserva

Art.nr 73308
Rött vin
Portugal, Alentejano

P.Lex Reserva ett av P.lex familjens äldsta viner som kan kännas igen på sin karaktäristika flaska med pappersomslag. Detta rödvin kommer från Alentejano i Portugals inland där somrarna är mycket… Läs mer

115 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor Trincadeira, Aragonêz, Alicante Bouschet
  • Årgång 2019
  • Producent P.LEX
  • Ursprung Portugal, Alentejano

Om vinet

P.Lex Reserva ett av P.lex familjens äldsta viner som kan kännas igen på sin karaktäristika flaska med pappersomslag. Detta rödvin kommer från Alentejano i Portugals inland där somrarna är mycket varma och vintrarna milda, vilket ger fruktiga viner med mycket smak. P.Lex Reserva är ett generöst med inslag av körsbär, björnbär, peppar, örter och choklad samt en välbalanserad fatkaraktär. Vinet är lagrat 6 månader på franska ekfat. Passar utmärkt till smakrika kötträtter, så som en hamburgare. Ett riktigt håll-käften-vin helt enkelt!

Smakbeskrivning Ett generöst och smakrikt vin med inslag av körsbär, björnbär, peppar, örter och choklad samt en välbalanserad fatkaraktär. Vinet är lagrat 6 månader på franska ekfat.

ProducentP.Lex är viner framtagna mellan artisten och sommelieren Petter och The Wine Team. Genom en kombinerad kunskap och ett stort intresse för vin skapas attraktiva produkter av hög kvalitet.
Läs mer och se alla viner från P.LEX

UrsprungRegionen Alentejano ligger i södra Portugal, nära spanska gränsen. Alentejano är ett av Portugals elva Vinho Regional. Klimatet kännetecknas av mycket varma somrar där dagstemperaturen vanligtvis stiger över 40 grader. Vintrarna är milda och regniga. Vinerna som produceras i Alentejano är fruktiga och kraftiga.
Läs mer och se alla viner från Alentejano

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!