Vegan

P.LEX Reserva

Art.nr 73308
Rött vin
Portugal, Alentejo

P.Lex Reserva ett av P.lex familjens äldsta viner som kan kännas igen på sin karaktäristika flaska med pappersomslag. Detta rödvin kommer från Alentejo i Portugals inland där somrarna är mycket… Läs mer

119 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 14%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor Trincadeira, Aragonêz, Alicante Bouschet
  • Årgång 2021
  • Producent P.LEX
  • Ursprung Portugal, Alentejo

Om vinet

P.Lex Reserva ett av P.lex familjens äldsta viner som kan kännas igen på sin karaktäristika flaska med pappersomslag. Detta rödvin kommer från Alentejo i Portugals inland där somrarna är mycket varma och vintrarna milda, vilket ger fruktiga viner med mycket smak. P.Lex Reserva är ett generöst med inslag av körsbär, björnbär, peppar, örter och choklad samt en välbalanserad fatkaraktär. Vinet är lagrat 6 månader på franska ekfat. Passar utmärkt till smakrika kötträtter, så som en hamburgare. Ett riktigt håll-käften-vin helt enkelt!

Smakbeskrivning

Ett generöst och smakrikt vin med inslag av körsbär, björnbär, peppar, örter och choklad samt en välbalanserad fatkaraktär. Vinet är lagrat 6 månader på franska ekfat.

Producent

P.Lex är en serie viner med doft och smak av Italien och Portugal som är noga framtaget av artisten och sommelieren Petter Alexis Askergren. P.Lex lanserades 2013 med P.Lex Prosecco, en av Systembolagets mest sålda Prosecco som dessutom har blivit utnämnd till en av världens bästa Prosecco år 2021 av dryckesmagasinet The Drinks Business. Succén var ett faktum och flera viner har sedan dess lanserats av Petter i samarbete med The Wine Team.

Läs mer och se alla viner från P.LEX

UrsprungRegionen Alentejo ligger i södra Portugal, nära spanska gränsen. Alentejo är ett av Portugals elva Vinho Regional. Klimatet kännetecknas av mycket varma somrar där dagstemperaturen vanligtvis stiger över 40 grader. Vintrarna är milda och regniga. Vinerna som produceras i Alentejo är fruktiga och kraftiga.
Läs mer och se alla viner från Alentejo

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!