Pietro di Campo Barolo Scionguro

Art.nr 55856
Rött vin
Barolo DOCG

Nyanserad och smakrik Barolo som går att lagra eller dricka redan nu. Följ med till de 11 byar som utgör odlingsplatsen för Barolo. Förutom självaste Barolo rör det sig om… Läs mer

199 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning Flaska 750 ml
  • Förslutning Naturkork
  • Sockerhalt 0,2 g/100ml
  • Druvor 100% Nebbiolo
  • Årgång 2017
  • Producent Pietro di Campo
  • Ursprung Barolo DOCG

Om vinet

Nyanserad och smakrik Barolo som går att lagra eller dricka redan nu.

Följ med till de 11 byar som utgör odlingsplatsen för Barolo. Förutom självaste Barolo rör det sig om Castiglione Falletto, Serralunga d’Alba och La Morra med flera. I de sluttande vinodlingarna precis utanför vinbyarnas kullerstenslagda gator odlas Piemontes storhet – Nebbiolo. Färgen är förvånansvärt ljus, rubinröd med drag av tegel. Trots den ljusa färgen är smaken stor och kraftfull. Tanninerna är många och små – det ger en tät struktur med en ibland lätt uttorkande känsla. Av den anledningen är det bra att kombinera viner av Nebbiolo med mat för att upptäcka druvans fulla potential. Aromerna varierar beroende på odlingsläge men påminner ofta om nypon, körsbär, örter, tobak, rosor, läder och tryffel. Pietro di Campo Barolo har lagrats under 24 månader på fat och ytterligare 12 månader på flaska. Resultatet är en förhållandevis mjuk Barolo med eleganta toner av ekfat.

Smakbeskrivning

Pietro di Campo Barolo Scongiuro har en doft med många aromer att upptäcka. Nypon, mörka körsbär, tobak, rosor, anis, ekfat… Smaken är kraftfull med påtagliga tanniner som balanseras av en fin fruktkoncentration. Detta vin går bra att dricka redan nu, gärna vid 16–18°C i en stor bordeauxkupa.

Producent

Pietro di Campo är producenten bakom Pietro di Campo Barbera Silenzio och Barolo Scionguro. De producerar viner på ett urval druvor från regionen Piemonte, Italien. Viner som förmedlar karaktären av den storslagna naturen vid de italienska alpernas fötter – platsen som är hem åt Barbera, Nebbiolo och Barolo.

Vinerna från Pietro di Campo kommer från kalkrika jordar på utvalda odlingslägen i Nizza Monferrato, Agliano, Castiglione Falletto och ett antal andra vinbyar. Sommaren är lång och solig med en viss svalkande influens från bergen.

Läs mer och se alla viner från Pietro di Campo

UrsprungBarolo fick sin DOCG klassning när kvalitetsklassen började tillämpas 1980. Här görs viner både i traditionell (mer rustik) och modern (mjuk, fruktig och mogen) stil på druvan Nebbiolo. Barolo ligger i Cuneoprovincen i västra Piemonte.
Läs mer och se alla viner från Barolo DOCG

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!