Vegan
Eko

Rendola Sangiovese Organic

Art.nr 2817
Rött vin
Italien, Marche

Rendola Sangiovese är ett fruktigt, fylligt och ekfatslagrat vin från Marche på Italiens östkust. I glaset hittar du aromer av solmogna körsbär, björnbär, färska örter och en touch av rostade… Läs mer

120 krKöp på Systembolaget

Fakta

  • Alkoholhalt 13,5%
  • Förpackning PET-flaska 750 ml
  • Förslutning Skruvkork
  • Sockerhalt 0,7 g/100ml
  • Druvor 100 % Sangiovese
  • Årgång 2020
  • Producent Cerester
  • Ursprung Italien, Marche

Om vinet

Rendola Sangiovese är ett fruktigt, fylligt och ekfatslagrat vin från Marche på Italiens östkust. I glaset hittar du aromer av solmogna körsbär, björnbär, färska örter och en touch av rostade ekfat. Vinet är fylligt och balanserat – ett perfekt matvin att ackompanjera dina italienska favoriträtter!

Distriktet Marche är känt för sin vackra natur där gröna kullar och medeltidsbyar fläktas av vindbrisen från Adriatiska havet. Mitt emot Marche på Italiens västkust finner vi Toscana, vilket tros vara distriktet där Sangiovesedruvan har sitt ursprung. Här används den till vintyper som Brunello di Montalcino och Chianti Classico. Sangiovese trivs otroligt bra i centrala Italien, och ger viner med aromer av körsbär och örter, i kombination med en frisk syra och en aptitlig tanninstruktur.

Produkten är framtagen i samarbete med producenten Cerester, som har sitt säte i centrala Italien.

Druvorna har odlats enligt ekologiska principer. Dessutom kommer vinet i en miljövänlig och lätthanterad PET-flaska, som enkelt kan återvinnas. De transporter som krävts för att leverera vinet till Sverige har klimatkompenserats av Solvatten (läs mer på solvatten.org).

Smakbeskrivning

Aromer av solmogna körsbär, björnbär, färska örter och en touch av rostade ekfat. Vinet är fruktigt, fylligt och balanserat.

Producent

Cerester är en familjeägd vinproducent belägen i hjärtat av Toscana, mitt emellan Pisa och Florens. Alltsedan starten 1994 är fokus att producera viner som uttrycker essensen av Toscana. Cerester producerar även vin från andra regioner, så som grannregionen Marche. Hållbarhet och innovation är två ledord – den allra största delen av Ceresters viner är ekologiska och man provar ständigt nya förpackningslösningar såsom PET-flaska och pappflaska. 

Läs mer och se alla viner från Cerester

UrsprungDet natursköna Marche är inte italiens mest kända vinregion, men härifrån kommer några av landets bästa vita viner gjorda på druvan Verdicchio. Friska, fruktiga och fräscha stilar är typiskt på vitvinsidan och den mycket mångsidiga Verdicchiodruvan ger dig allt ifrån prisvärda vardagsviner till högklassiga och eleganta alternativ. Det är främst i norra Marche runt staden Jesi som Verdicchion odlas. Apellationen heter Verdicchio di Castelli di Jesi.
Läs mer och se alla viner från Marche

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!