Sister’s Run Old Testament Coonawarra Cabernet Sauvignon

Art.nr 2971
Rött vin
Australien, South Australia, Coonawarra

Fruktigt rött från Coonawarra, Australien. Läs mer

115 krKöp på Systembolaget

Fakta

Utmärkelser

Om vinet

Fruktigt rött från Coonawarra, Australien.

Smakbeskrivning

Fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, örter, choklad, fikon, peppar och vanilj.

Producent

Sister’s Run Wine Company producerar viner från hela South Australia.

Sister’s Runs unga begåvade vinmakare heter Elena Brooks och hennes vision är att göra bästa möjliga viner på druvor både från egna gårdar och från familjeägda, noga utvalda, odlare i några av regionens bästa vingårdslägen.  Hon eftersträvar alltid extra syrafräschör och elegans i sina viner för att göra dem ännu bättre i kombination med mat.

Sister’s Runs logotyp, en arbetsstövel och en högklackad sko, kom till eftersom Elena själv alltid går med arbetsstövlar om dagarna – men också har ett par höga klackar inom nära räckhåll i farstun för ”nödsituationer”, som att hon blir inbjuden i sista minuten en vingala eller för att ta emot någon utmärkelse.

Namnet Sister’s Run kom till efter att Elena sent på kvällen efter en sådan gala, mitt under skörden, sparkade av sig sina klackskor och tog på sig sina vanliga kängor. Då ropade kollegorna i vineriet: ”Run Sister Run” och precis där och då skapades idén till producentnamnet.

Logotypen symboliserar också tydligt Elena Brooks filosfi: arbeta hårt men också ha kul och njuta på vägen. Seriöst roligt.

Stilettklacken och kängan har blivit Sister’s Runs signum.

Läs mer och se alla viner från Sister's Run Wine Company

UrsprungCoonawarra betyder översatt kaprifolens land. Klimatet är svalt tack vare det havsnära klimatet med långa varma höstar. Torka är inget problem då vintrarna är regniga och kalla och fyller på grundvattnet. Coonawarras lysande stjärna är Cabernet Sauvignon men även Shiraz, Riesling och Chardonnay ger goda resultat i området.
Läs mer och se alla viner från Coonawarra

Klimatkompenserade transporter Klimatkompenserade transporter Alla våra transporter är klimatkompenserade genom Solvatten. De flesta av våra transporter sker, av miljöhänsyn, med tåg, och när det inte går använder vi båtar, vilket är det näst bästa alternativet för miljön.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!