Zecci Classico

Zecci Classico

109 kr (nr. 2478) Vitt vin, torrt & smakrikt Verdicchio dei Castelli di Jesi, Italien Finns i Systembolagets butiker Hitta närmaste butik

Ett fylligt ekologiskt och smakrikt vitt vin från Italien!

Skriv ut Produktbild Köp på Systembolaget

Information

Druvsort Verdicchio
Årgång 2018
Alkoholhalt 13,5%
Storlek ml 750 ml

Detaljer

Antal/kolli 12
Förslutning Skruvkork
Märkningar Ekologiskt vin
Producent Piersanti

Innehållet

Smakbeskrivning Torr, mycket fruktig smak med inslag av fat, tropisk frukt, gula äpplen och apelsin.
Passar till Fisk, skaldjur och de flesta rätter med ljust kött. Gärna med krämiga tillbehör eller såser för att matcha vinets syra och fyllighet.
Skörd Manuell skörd.
Vinifikation Vinet har jäst på temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. En femtedel av vinet har sedan lagrats på franska ekfat om 225 liters i 6 månader.

Om Piersanti

Piersanti grundades i mitten av 1950-talet av Giovanni Piersanti och hans barn Silveria och Carlo. Familjen hade redan en lång erfarenhet från vinframställning men det var först nu som man skaffade ett eget vineri. Piersanti har alltid drivits av en stark passion för sitt arbete och det har lett till man idag är en av de viktigare producenterna i området. Verdicchio dei Castelli di Jesi är deras huvudprodukt och fokus men man producerar även röda samt mousserande viner.

Om Verdicchio dei Castelli di Jesi, Italien

I norra Marche runt staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Här odlas främst den mångsidiga druvan Verdicchio och många anser att de finaste vinerna i Marche kommer härifrån. Här produceras främst torra, friska, fruktiga viner men även halvsöta passitoviner och mousserande viner.