Eko

Zecci Classico

Art.nr 2478
Vitt vinEkologiskt
Italien, Verdicchio dei Castelli di Jesi

Zecci är en serie kvalitetsviner som ska uttrycka essensen av olika italienska regioner. Verdicchio di Castelli di Jesi betyder odragrant ”Verdicchio från borgarna runt staden Jesi”. Själva Jesi är en… Läs mer

109 krKöp på Systembolaget

Fakta

Om vinet

Zecci är en serie kvalitetsviner som ska uttrycka essensen av olika italienska regioner. Verdicchio di Castelli di Jesi betyder odragrant ”Verdicchio från borgarna runt staden Jesi”. Själva Jesi är en pittoresk, medeltida stad i distriktet Marche i centrala Italien. Vi finner Jesi några mil in från den adriatiska kusten. Här odlar familjen Piersanti sina druvor på sluttningar av kalkrik jord, som svalkas av havsbrisen som floderna Cesano och Esino för med sig in från kusten. Piersanti grundades i mitten av 1950-talet av Giovanni Piersanti och hans barn Silveria och Carlo. Familjen hade redan en lång erfarenhet från vinframställning men det var först nu som man skaffade ett eget vineri. Piersanti har alltid drivits av en stark passion för sitt arbete och det har lett till man idag är en av de viktigare producenterna i området.
Verdicchio kan översättas till ”den lilla gröna”. En passande beskrivning på ett vin som har en skimrande, ljusgrön färg och aromer av gröna äpplen, tropisk frukt och örter.  För att ge extra fyllighet och en lätt rostad, nötig karaktär till vinet är Zecci Verdicchio di Castelli di Jesi lagrat på franska ekfat.

Smakbeskrivning Torr, mycket fruktig smak med inslag av fat, tropisk frukt, gula äpplen och apelsin.

ProducentPiersanti grundades i mitten av 1950-talet av Giovanni Piersanti och hans barn Silveria och Carlo. Familjen hade redan en lång erfarenhet från vinframställning men det var först nu som man skaffade ett eget vineri. Piersanti har alltid drivits av en stark passion för sitt arbete och det har lett till man idag är en av de viktigare producenterna i området. Verdicchio dei Castelli di Jesi är deras huvudprodukt och fokus men man producerar även röda samt mousserande viner.
Läs mer och se alla viner från Piersanti

UrsprungI norra Marche runt staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi. Här odlas främst den mångsidiga druvan Verdicchio och många anser att de finaste vinerna i Marche kommer härifrån. Här produceras främst torra, friska, fruktiga viner men även halvsöta passitoviner och mousserande viner.
Läs mer och se alla viner från Verdicchio dei Castelli di Jesi

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år