Zecci Collezione

Zecci Collezione är en kollektion av utvalda kvalitetsviner som uttrycker essensen av olika druvor och regioner i Italien. Vinerna tas fram i nära samarbete med erfarna producenter i varje region för att få fram druvtypiska viner av hög kvalitet med mycket smak som är en sann kännetecknare för druvsorten och regionen som det kommer ifrån. Med Zecci Collezione kan du upptäcka Italien och de olika regionerna genom vinet.

Vinerna från Zecci tar dig med till Italiens främsta vinregioner. Från tidlöst vackra Veneto till Marche på Italiens östkust. Dofterna i glaset berättar historien om varje plats – så att du ska få uppleva det som kännetecknar druva, ursprung och tradition. Vi väljer ut vinerna till Zecci i ett nära samarbete med erfarna vinproducenter med rötter i Veneto och Marche.

Upplev doften av mörka körsbär, syrliga hallon, kryddor och mjukt rostade ekfat i Zecci Valpolicella Ripasso Superiore. Druvorna kommer från vingårdar utanför Verona i nordöstra Italien – där stadens luftiga piazzor och stenlagda gator ger vika för kilometervis av gröna, böljande sluttningar. Här odlas de lokala druvorna Corvina Veronese, Rondinella och Molinara.

Zecci Valpolicella Ripasso Superiore får sin karaktär genom att ett friskt vin med ton av röda bär kombineras med skalen från de torkade druvor som använts för att tillverka Amarone. Resultatet är ett vin som förenar fräschör av vildhallon och saftiga körsbär med fyllighet och kraft. En tids lagring på ekfat ger kryddiga toner av vanilj och choklad.

Verdicchio är en spännande och uttrycksfull druva. I Zecci Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico bjuder den på en intensiv doft av solmogen persika, sorrentocitron och gula päron. Kryddor, mandel och honung… Smaken är rik och fyllig, men samtidigt frisk och läskande.

Odlingarna breder ut sig på kullarna kring den medeltida staden Jesi på Italiens östkust. En del av druvorna får hänga kvar på rankan sent in på hösten. De lätt torkade druvorna ger djup och kryddighet, som på ett aptitligt sätt balanseras av den friska syran hos de druvor som skördats tidigare.

Ny design
Vegan

Zecci Ripasso Superiore

Rött vin
Italien, Valpolicella

Ett kryddigt, balanserat vin gjort på både färska och torkade druvor från Valpolicella

Eko

Zecci Classico

Vitt vin
Italien, Verdicchio dei Castelli di Jesi

Fyllig och smakrik Verdicchio från branta sluttningar kring den medeltida staden Jesi i Marche.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!