Zecci Ripasso Superiore

Art.nr 74189
Rött vin
Italien, Valpolicella

Zecci är en serie kvalitetsviner som ska uttrycka essensen av olika italienska regioner. Zecci Valpolicella Ripasso Superiore är gjort på de för området typiska druvorna Corvina Veronese, Rondinella och Molinara.… Läs mer

129 krKöp på Systembolaget

Passar till

Fakta

Om vinet

Zecci är en serie kvalitetsviner som ska uttrycka essensen av olika italienska regioner. Zecci Valpolicella Ripasso Superiore är gjort på de för området typiska druvorna Corvina Veronese, Rondinella och Molinara. Metoden Ripasso betyder att man kombinerar ett ungt, friskt och rödbärigt vin med de jäsande druvskal som blivit kvar från produktionen av Amarone della Valpolicella eller Recioto della Valpolicella. Eftersom både Amarone och Recioto helt och hållet tillverkas på torkade druvor, ger denna metod aromer av torkad frukt samt extra fyllighet och djup till en Ripasso. Samtidigt behåller en Ripasso en pigg, fräsch fruktsyra och en bärig karaktär tack vare det unga vinet. Resultatet är ett mångsidigt vin som fungerar lika bra till en italiensk ost- och charkbricka som till viltkött eller grillade grönsaker. Att vinet är DOC-klassat betyder att det uppfyller kraven för Denominazione di Origine Controllata, kontrollerad ursprungsbeteckning enligt italiensk vinlag.

Smakbeskrivning Smakrikt och fylligt, runt vin med inslag av mörk frukt, plommon och ekfat.

ProducentCasa Vinicola Botter har sitt säte i Fossalta di Piave i närheten av Venedig och har producerat vin i flera generationer.
Läs mer och se alla viner från Casa Vinicola Botter

UrsprungValpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.
Läs mer och se alla viner från Valpolicella

The Wine Team

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Jag är under 25 år

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!