Vin från Valpolicella

Valpolicella är ett av de hetaste vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sydliga sluttningar ger ultimata förutsättningar för vinodling, något man kände till redan under antiken. Regionens stolthet är Amarone-vinet men man är också kända för sin Recioto, Ripasso och Valpolicella. Tillverkningsmetoden ”appassimento” är unik, när det är dags för höstskörden låter man druvorna torka i ungefär 100 dagar för att få en så hög smakkoncentration i dem som möjligt. Därefter krossas de och får jäsa på fat innan vinet tappas på flaska för ytterligare lagring.

Utgått

Il Barone Amarone

Rött vin
Italien, Valpolicella

BÄST PRISAD AMARONE – dessutom 1 LITER!

Ny design
Vegan

Zecci Ripasso Superiore

Rött vin
Italien, Valpolicella

Ett kryddigt, balanserat vin gjort på både färska och torkade druvor från Valpolicella

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!