Vin till Lax

Côtes de Saumon – Det Ultimata Vinet till Lax

Letar du efter det perfekta vinet till lax? Côtes de Saumon är vinet som är framtaget för att passa just till alla rätter av lax! Vinet är skapat av den passionerade vinmakaren Julien Schaal, i Alsace i Frankrike och är resultatet av en lång och noggrann sökprocess för att hitta det perfekta vinet till lax.

Hur kom vinet till?

Idén till Côtes de Saumon föddes när Julien Schaal insåg att den smakrika laxen krävde ett vin med just den rätta balansen för att verkligen framhäva dess mångsidiga smaker. Lax kan serveras på otaliga sätt – från grillad till ugnsbakad, från gravad till sushi – och det är inte alltid lätt att hitta ett vin till som skapar den perfekta smakupplevelsen. Därför skapade Julien Côtes de Saumon, det ultimata vinet till lax.

Vilka druvor finns i Côtes de Saumon?

Julien sökte länge efter den perfekta kombinationen, provade sig fram och testade druvor från olika regioner. Efter många år av finjusteringar, fann han äntligen den ideala druvblandningen. Hemligheten bakom Côtes de Saumons unika smak ligger i den noga utvalda blandningen av franska ekologiska druvor av Chardonnay och Sauvignon Blanc, vilket gör det till ett exceptionellt vin till lax.

Hur smakar vinet?

Chardonnay-druvan ger vinet en härligt fruktig karaktär med inslag av äpple och citrus, vilket skapar en frisk och livlig smak som perfekt komplimenterar laxens rika smak. Druvan Sauvignon Blanc bidrar med en lätt örtighet och mineralitet, med smaktoner av päron och ananas som ger djup och komplexitet till vinet. Tillsammans skapar dessa druvor en balanserad och elegant vinupplevelse som förhöjer varje laxrätt, vilket gör Côtes de Saumon till det bästa valet av vin till lax.

Vinets friska och balanserade smak gör att det passar till alla rätter med lax, oavsett hur du vill tillaga fisken. Både till en enkel grillad laxbit till sushi eller till en krämig laxpasta.

Côtes de Saumon finns i utvalda butiker hos Systembolaget.

Ta del av vårt nyhetsbrev
Viva vin & mat och få vintips, recept och vinprovningar.

Tack för att du registrerat dig till nyhetsbrevet!